16776

Doucheputje stinkt? Zo los je dit op!

Het is weekend en de grote schoonmaak gaat beginnen. Zo ook in de badkamer. Alles is lekker gepoetst en gedweild, maar na een paar uur ruik je een nare geur uit het doucheputje. Ondanks dat je het putje ook goed gereinigd hebt, blijft hier altijd troep achter. Tijdens het schoonmaken moet je dus extra goed het putje meenemen. Hieronder een aantal tips voor als je doucheputje stinkt!

Oorzaak onaangename geurtjes
Doordat er allemaal zeepresten en haar door het doucheputje of bijvoorbeeld de gootsteen heen spoelen, is dit een gewilde plek voor bacteriën. Ook kunnen op deze vochtige plekken gemakkelijk schimmels ontstaan, wat zorgt voor een onaangename geur. Tot slot kan het putje verstoppen door al deze haar- en zeepresten, waardoor ook een vieze geur ontstaat.

Maak dagelijks het putje schoon
Verwijder direct na iedere douchebeurt alle haren uit het putje. Kijk ook onder de deksel van het putje, want daar kan ook nog wat zitten zonder dat je het ziet! Als je dit allemaal laat zitten kan het namelijk ook gaan stinken. Daarnaast is het belangrijk om alle zeepresten goed weg te spoelen.

Koffieprut
Koffie ontvet en is dus perfect om door het afvoerputje te spoelen. Ook neemt het vieze luchtjes op. Gooi je koffieprut dus niet weg, maar neem het mee naar de badkamer.

Soda en azijn
Gooi een klein bakje soda door het putje en wacht vijf minuten. Vervolgens giet je hier een kopje azijn achteraan. Laat dit lekker twee uur intrekken en spoel daarna kokend water door het putje. Herhaal dit iedere maand om te voorkomen dat er vieze luchtjes vrij komen en dus je doucheputje stinkt.

Chemische ontstopper
Mocht je zelfgemaakte middel van soda en azijn niet werken, kun je een chemische ontstopper proberen. Gooi deze door het afvoerputje, laat vervolgens even twee minuten intrekken en spoel het af met warm water.

Afvoer en zwanenhals
Heb je na bovenstaande tips nog steeds last van een nare geur? Dan is het tijd om de afvoer en de zwanenhals los te maken en deze goed te reinigen. Trek voordat je begint handschoenen aan. Zet een bakje onder de sifon en schrief deze los (er kan namelijk water en viezigheid uitkomen). Maak alles vervolgens goed schoon en schroef het weer in elkaar!

Beeld: Shutterstock by: CapturePB | Bron: badkamerxxl.nl | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes