16909

Dit zijn de ultieme tips tegen stinkende schoenen!

Iedereen heeft er wel is last van ”stinkende schoenen”. Wij hebben voor jullie de ultieme tips! Vieze luchtjes ontstaan zelfs bij de beste hygiëne. Vooral sneakers staan er om bekend dat ze al snel naar zweetlucht beginnen te ruiken. Dit is niet iets om je voor te schamen. Zweetvoeten is een natuurlijk proces van je lichaam en zelfs de schoonste voeten hebben er last van! Er zijn simpele oplossingen om van deze vieze geurtjes af te komen en wij hebben die voor jullie op een rijtje gezet!

Droge schoenen

Je schoenen droog houden is dé manier om vieze geurtjes te voorkomen. Mochten ze toch nat geworden zijn zorg er dan voor dat ze zo snel mogelijk weer droog worden. Een vochtige binnenkant biedt bacteriën een perfecte omgeving om te groeien. Maar hoe maak je je sneaker het snelst mogelijk weer droog? Krantenpapier is de oplossing! Stop een beetje kranten aan de binnenkant van de schoenen. Hierdoor wordt overmatige vocht voornamelijk opgenomen. Het vocht en de vieze geurtjes trekken zich in de krant en niet in de stof van de schoen.

Baking soda

Het wondermiddel! Baking soda neemt veel vocht op en zorgt ervoor dat vieze geuren verdwijnen. Geen baking soda in huis? kattenbakvulling, theezakjes en koffiepads kunnen ook helpen. De soda of kattenbakkorrels doe je in een sok en in de schoen. Dit laat je het liefste een nachtje in trekken voor het beste resultaat.

Vriezer

Het is algemeen bekend dat bacteriën niet alleen bij hoge tempraturen niet overleven maar ook bij hele koude tempraturen niet! De vriezer is een oplossing voor schoenen die niet in de wasmachine kunnen. Op deze manier kom je toch van uw vieze geurtjes af zonder uw schoenen te beschadigen. Doe je schoenen in een zak en leg ze 1 nachtje in de vriezer. Laat het s’ochtends lekker ontdooien door de buitenlucht.

Beeld Shutterstock | Bron: tips en weetjes | Powered by Sendt

Meer tips en weetjes