17007

Dit zijn de drie hipste planten van 2021!

Dit zijn de drie hipste planten van 2021! Planten in huis worden steeds populairder. Zeker nu weer meer thuis zitten dan ooit bloeit de vraag naar hippe planten steeds meer op. Maar wat zijn nu de trends op het gebied van planten in 2021?

De prayerplant
Nog op zoek naar een nieuwe kamerplant om aan je verzameling toe te voegen? Dan is de de prayerplant, een echte aanrader. Vroeger zag je deze planten heel af en toe achterin bij de de minder populaire planten staan en werd deze als snel ouderwets gevonden maar door nieuwe kweek methodes is het nu een echte blikvanger die mooi staat in elk interieur. Je kunt deze in verschillende kleuren krijgen. De prayer plant heeft een mooie rode onderkant. Helemaal hip: tegenwoordig zijn mensen verzot op planten met een kleurtje. Bladeren moeten niet alleen groen zijn maar mogen tegenwoordig ook weer een vleugje wit of roze hebben. Een extra pluspunt is dat deze plant ontzettend veelzijdig is. De prayerplant krijgt paarse bloemen. Dat gebeurt amper bij kamerplanten, dus dat is fijn meegenomen. Je kan de takken van de plant ondersteunen met bamboestokjes zodat die in de hoogte groeit, maar dat is geen must. Ook hangend is dit een prachtige, trendy plant.

Verzorging
Hoe verzorg je deze plant? Of je groene vingers hebt of niet, speelt geen rol, want het is geen veeleisende plant. Het enige wat je moet doen, is wekelijks water geven in de potgrond en water met een pompje sprayen op de bladeren. Anders krijgen die bruine randjes. De prayerplant is geen plant voor in het volle zonlicht, dus je kan hem op twee meter van een raam aan de noord-, west- of oostkant zetten. Nog een voordeel: de maranta heeft vrij dunne wortels en hoeft dus niet snel verpot worden. Je kan hem zeker een jaar of twee, drie in z’n pot laten staan, en hij zal goed blijven groeien.

De tradescantia nanouk
Deze plant, die ook wel het vaderplantje wordt genoemd, heeft lang een beetje tuttig en stoffig imago gehad. Maar tegenwoordig is één specifieke versie bezig aan een opmars: de nanouk. Waarom? De bladeren kleuren roze en door de dikke stengel en de grove grote bladeren heb je een hele hippe plant die niet al teveel verzorging nodig heeft omdat deze dus qua verzorging iets meer neigt naar een vetplant. Je kan eigenlijk maar één ding misdoen: te veel water geven. Geef in de winter om de tien à veertien dagen een klein beetje water en maak er een wekelijkse gewoonte van in de zomer. Zet deze plant liefst uit het felle zonlicht, anders krijgen de bladeren donkere plekken.

De philodendron birkin
Een andere plant die heel populair is, is de philodendron birkin. Net zoals de handtas met dezelfde naam dus. Deze heeft prachtige witte schakeringen op de bladeren: soms zijn ze voor de helft groen, helft wit, soms hebben ze fijne witte strepen of witte vlekken. Hoe verzorg je deze Birkin? De philodendron birkin is de plant bij uitstek voor beginners. Je moet deze slechts één keer per week water geven in de potgrond. In de winter kan dat zelfs om de tien à veertien dagen. De wortels staan liever te droog dan te vochtig. Belangrijk is wel dat je hem op een plaats zet waar hij niet te veel direct zonlicht krijgt, het liefst op een plekje op een paar meter van een raam.

Beeld: Shutterstock door: mokjc | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes