16944

Dit is waarom gember zo goed voor je is

Dit is waarom gember zo goed voor je is. In China en India weten ze het al lang, gember heeft vele medicinale eigenschappen. Het is een inheemse plant afkomstig uit Azië. Gember wordt meestal gebruikt als specerij en heeft een scherpe maar toch zoete smaak. Gember bevat verder heel wat medicinale stoffen zoals gingerol, lineol, zingibain, zingibereen, zingiberol en shogaol. Ook is gember een bron van onder andere magnesium, kalium, vitamine B6 en krachtige antioxidanten.

Afvallen met gember
Gember versnelt de spijsvertering en daardoor helpt het ook om af te vallen . De enzymen zorgen voor de afbraak van vetten en suikers. Daarnaast verhoogt het ook de maagcontracties waardoor de maaginhoud sneller naar de darm vloeit. Gember zelf bevat heel weinig calorieën.

Werkt ontstekingsremmend
Bewezen door vele studies blijkt dat het een natuurlijke ontstekingsremmer is. Hierdoor wordt het veel gebruikt tegen keelpijn. Het werkt niet alleen ontstekingsremmend, maar het lost ook slijm op, werkt koortswerend en stimuleert ook nog eens het immuunsysteem. Bij griep zorgt het ervoor dat je sneller geneest.

Tegen misselijkheid en braken
Verder helpt het ook tegen misselijkheid en braakneigingen. Dat komt door de gingerol die erin zit. Deze stof helpt tegen verschillende vormen van misselijkheid. Zo kan gember onder andere reisziekte tegengaan, misselijkheid na een operatie of bij een buikgriep. Om de misselijkheid en braakneigingen tegen te gaan, neem het dan rauw of in de vorm van een thee.

Pijnstillend
Het eten van gember kan helpen om pijn te verlichten. Wanneer je een extract van 500 mg inneemt, heeft dit hetzelfde effect als 400gr ibuprofen.

Verlaagt cholesterol
Het verlaagt de LDL-cholesterol en de triglyceriden. Het remt dus de aanmaak van cholesterol en bevordert de uitscheiding ervan. Daarnaast voorkomt buiten dit ook nog eens de oxidatie van de LDL-cholesterol en verlaagt namelijk de kans op hart- en vaatziekten.

Bloedverdunner
Het is ook nog eens een natuurlijke bloedverdunner en het voorkomt bloedklontering. Dat zorgt ervoor dat het risico op een trombose verlaagt wordt, waardoor de kans op een hartinfarct, beroerte, longembolie en trombose zal afnemen.

Beeld: Shutterstock door: YARUNIV Studio | Powered by Sendt

Meer tips en weetjes