16765

Dit is het best geteste matras

Een lekker liggend matras is nodig voor een goede nachtrust. Het is belangrijk dat je goed ligt en dat je lichaam goed ondersteund wordt. De consumentenbond heeft zeventig matrassen getest op lichaamsondersteuning, vochtdoorlatendheid en levensduur. Wat is het best geteste matras? En welk matras heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? Hieronder lees je het!

Uit de resultaten van deze test kwam een matras van Emma het beste uit de test en als beste koop wordt het matras van Meradiso (Lidl) aangewezen als winnaar.

Beste matras: Emma O2 (hard)

Richtprijs: €600

Materiaal: Twee lagen koudschuim, één laag traagschuim

Warm of koel: Neutraal matras

Wasmachine: Tijk mag in de wasmachine

Beoordeling: 7,7

Bij Emma kun je matrassen honderd dagen uit proberen. Dit matras is te krijgen in twee varianten, namelijk het medium exemplaar en een harde varaint. Uit deze test komt de harde duidelijk als best geteste matras naar boven. Op alle onderdelen scoort Emma bovengemiddeld hoog. Vooral voor rugslapers geeft dit matras een goede ondersteuning. Het matras springt er vooral bovenuit op ligeigenschappen, zoals drukverdeling, veerkracht en dikte. Enige nadeel is dat je dit matras niet om kan draaien (boven- naar onderkant). Wel kun je het matras draaien (hoofd- naar voeteneind). Verder is dit matras een echte alleskunner!

Beste koop: Meradiso (Lidl) – 7-zones koudschuimmatras (hardheid 2)

Richtprijs: €120

Materiaal: Éen laag koudschuim

Warm of koel: Neutraal matras

Wasmachine: Tijk mag in de wasmachine

Beoordeling: 7,2

Dit matras kun je negentig dagen uit proberen n bewijst dat een goed matras niet altijd duur hoeft te zijn. Het matras biedt goede ondersteuning voor zowel buik- als rugslapers. Voor personen die veel op de zij liggen is de ondersteuning gemiddeld. Daarnaast laat hij voldoende vocht door en de veerkracht en dikte zijn goed. De drukverlding is daarentegen wat minder, deze scoort echt net op het randje. Een comfortlaag van bijvoorbeeld latex of traagschuim ontbreekt, waardoor sommige personen het matras te hard kunnen vinden. In tegenstelling tot het matras van Emma kun je dit matras wel omdraaien (boven- naar beneden), maar niet draaien (hoofd- naar voeteneind).

Beeld: Shutterstock by: Maridav| Bron: nu.nl | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes