17396

Dit is de beste camera voor binnen

Ben jij op zoek naar een beveiligingscamera voor binnen, maar weet je niet welke? Welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij hebben het voor je uitgezocht.

In tegenstelling tot camera’s voor buiten hoeven binnen of indoorcamera’s niet stof- en waterdicht te zijn. Goede beeld en geluidskwaliteit is van froot belang. Het is ook belangrijk dat de privacy en digitale veiligheid goed zit. Je wilt niet dat mensen van buitenaf zomaar jouw gemaakte beelden kan bekijken. 

In totaal zijn er 25 indoorcamera’s getest op onder anderen beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, bewegingsdetectie en de notificaties. Als beste uit de test kwam de Ring camera en als beste koop de Eufy. Daarnaast kwam Arlo ook goed uit de test. Ben jij geïnteresseerd in deze camera? klik dan hier.

Beste uit de test: Ring Indoor Cam (wit)

  • Prijs: 59 euro
  • Testoordeel: 7,6
  • Maximale resolutie video: 1920×1080 pixels

Deze camera is heel makkelijk in gebruik. Via de app kun je hem instellen en je kunt ook praten met iemand in huis. Hier zit wel een kleine vertraging in. De beeldkwalitiet is niet super, maar wel voldoende. De beeldhoek is 112 graden en daarmee zie je veel op beeld. Op afstand kun je de camera niet draaien, alleen met de hand. Als de camera iets detecteert kun je instellen dat je hiervan een melding krijgt. 

De beelden kun je opslaan in de Cloud omgeving van Ring. Dit is wel een betaald abonnement. De goedkoopste kost nu bij Ring vier euro per maand. Dit is de enige mogelijkheid om beeld op te slaan. Verder werkt de camera alleen op wifi.

Beste koop: Eufy Indoor Cam 2K (wit)

  • Prijs: 48 euro
  • Testoordeel: 7,5
  • Maximale resolutie video: 2304×1296 pixels

Qua testoordeel en prijs verschilt deze Eufy niet heel veel van de Ring. Deze is wel iets goedkoper en scoort iets lager. Op installatiegemak en geluidskwaliteit scoort de Eufy minder goed. Je kunt deze camera zowel aansluiten op wifi als vaste verbinding. Beeldkwaliteit is beter. Beeldhoek horizontaal is 103 graden. Je kunt deze camera op afstand zowel horizontaal als verticaal draaien.

De beelden kun je opslaan op een betaalde Cloud omgeving, dit kost drie euro per dertig dagen. Je kunt de beelden ook opslaan op een SD-kaart. Deze Eufy camera is gebruiksvriendelijk. Ook kun je gesprekken voeren, maar het geluid is niet optimaal. Nadeel is dat je geen melding krijgt als de verbinding wordt verbroken.

Beeld: Shutterstock door: nutcd32 | Bron: AD | Powered by Sendt

Meer tips en weetjes