16896

De vaatwasser inruimen. Wat is beter, wel of niet voorspoelen?

De vaatwasser inruimen. Wat is beter, wel of niet voorspoelen? Het blijft een onderwerp van discussie binnen bijna elk huishouden, spoel je nu wel of niet de vuile vaat af voordat je het in de vaatwasser zet? Naast wie de vaatwasser in- en uitruimt blijft dit een terugkomende discussie. Maar hoe krijg je nu het beste resultaat?

Grote fabrikanten
De grote fabrikanten vertellen dat het allerbeste resultaat verkregen wordt als de vaat niet wordt afgespoeld. Maar hoe zit dat precies? De producten zoals vaatwastabletten doen hun werk beter als de vaat nog vuil is; dat komt omdat de werkzame bestanddelen zich hechten aan het vuil en zo hun vuiloplossende werk doen. Als de vaat dus té schoon is zal het minder goed werken.

Etensresten afspoelen?
Het is natuurlijk van belang dat de grotere etensresten eerst van de borden en schalen gehaald wordt zodat die stukken de vaatwasser niet verstoppen met alle extra kosten van dien. Bij flink aangekoekte schalen zoals die van lasagne is het wel handig om deze even in te laten weken. Let op bij kwetsbaar of gedecoreerd glaswerk of kristal dat deze soms beter even met de hand afgewassen kunnen worden.

Last but not least;
Vergeet ook niet regelmatig de vaatwasser zelf even schoon te maken met speciale machinereingers en vergeet hierbij het filter ook niet even in een sopje met warm water te zetten. Zo zorg je ervoor dat de vaatwasser minder snel gaat stinken en dat deze langer mee gaat.

Beeld Shutterstock door: JacZia | Powered by Sendt

Meer tips en weetjes