16847

De elektrische fiets gezonder dan gewone fiets!

De elektrische fiets is razend populair en supersnel. Kinderen, volwassenen en bejaarden: je ziet iedereen er op. Je bent overal in no-time en het lijkt wel alsof niemand moeite hoeft te doen om vooruit te komen. Is elektrisch fietsen wel zo gezond?

Elektrische fiets gezonder!
Uit Europees onderzoek blijkt dat fietsen op een elektrische fiets veel gezonder is dan op een gewone fiets. Echt? Ja echt! Je zou denken dat het fietsen op een normale fiets gezonder is, want je moet meer moeite doen om te trappen, dus verbruik je meer energie zou je denken. Maar niets is minder waar. Het zit namelijk zo: mensen met een gewone fiets gebruiken deze minder dan mensen met een elektrische fiets. Men met een elektrische fiets pakt de fiets sneller dan normaal, dus er worden meer kilometers afgelegd en verbruiken uiteindelijk meer energie. Elektrisch fietsen is gezonder dan gewoon fietsen!

 

MET
Onderzoekers keken hierbij naar de waarde van prestaties, uitgedrukt in MET, oftewel Metabolic Equivalent Task. Met deze waarde wordt de hoeveelheid energie aangeduid die nodig is voor een specifieke inspanning. Voor iemand op een gewone fiets kwam dit neer op 4085 METS en voor iemand op een elektrische fiets op 4464. Meer dan 10.000 mensen uit zeven verschillende landen deden mee aan dit onderzoek.

Gemiddeld meer kilometers met elektrisch fietsen
Die hogere waarde heeft dus niet te maken met het leveren van een grotere inspanning, maar met het totaal aantal afgelegde kilometers. Mensen met een e-bike fietsen meer kilometers, zo staat het gemiddelde bij hen op 9,4 kilometer. Ook laten ze sneller de auto staan om de fiets te pakken! De gewone fietster vindt gemiddeld 4,8 kilometer fietsen al veel. Dus…. elektrisch fietsen is gezonder dan gewoon fietsen.

Beeld: Shutterstock door BGStock72 | Bron: manners.nl | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes