17180

Buitenplanten tegen de vorst beschermen? Zo doe je dat

Buitenplanten tegen de vorst beschermen? Zo doe je dat. Wanneer het kouder wordt en de temperaturen onder nul duiken is het belangrijk dat je tuinplanten en dan vooral die in potten goed beschermt tegen de kou. Maar hoe doe je dat?

Bescherm de pot en de wortels
Zet de pot op een beschutte plek en gebruik een speciale doek of bubbeltjesplastic om de pot mee in te pakken. Zo bescherm je de pot tegen stuk vriezen maar ook de tere wortels van de plant. Wanneer je iets op de aarde legt om de plant te beschermen zorg er dan voor dat er gaatjes in zitten zodat regenwater erdoorheen kan.

Snoei nooit met vorst
Laat de snoeischaar maar in de schuur liggen als het vriest want snoeien veroorzaakt snoeiwonden aan de plant die dan weer kunnen bevriezen waardoor er plant stuk vriest.

Laat planten ademen
Dek de planten zo af dat deze wel kunnen blijven ademen. Anders gaan ze evengoed dood.

Informeer goed welke planten winterhard zijn
Vooral bij exotische planten moet je je goed laten inlichten of deze ’s winters buiten kunnen blijven of dat je beter in de schuur of eventuele serre kan zetten.

Groepeer planten
Wanneer je planten bij elkaar in een groepje zet, zijn ze beter beschermd tegen de weersinvloeden.

Wil je een natuurlijke vorm van bescherming voor je planten dan kun je ze afdekken met hooi. Zo kunnen ook kleine diertjes en insecten een warm en veilig plekje vinden.

Beeld: Shutterstock door: Erkki Makkonen | Powered by Sendt

Meer tips en weetjes