16706

Beslagen spiegel na het douchen voorkomen

Je herkent het vast wel: een spiegel die beslagen is na het douchen. Heel vervelend als je jezelf na het douchen meteen klaar wilt maken. Met een handdoek of een wisser na afloop de spiegel weer normaal krijgen is ook niet ideaal. Beslagen spiegel na het douchen voorkomen is heel simpel!

Tegenwoordig zijn er spiegels met een ingebouwde verwarming die ervoor zorgen dat de spiegel niet beslaat tijdens het douchen. Dit is heel handig, maar wel duur. Hieronder een aantal goedkopere manieren om een beslagen spiegel te voorkomen:

Scheerschuim
Wrijf de spiegel lekker in met scheerschuim en maak vervolgens schoon met een zachte doek. De spiegel is op deze manier weer streeploos schoon en zal een aantal weken niet meer beslaan. Dit komt door vet laagje die de scheerschuim achter laat op de spiegel. Na een aantal weken zul je dus weer merken dat de spiegel weer beslaat, maar dan voer je dit trucje nog een keer uit!

Autowas
Om te beginnen maak je de spiegel eerst goed schoon. Vervolgens kun je deze insmeren met een laagje autowas. De spiegel zal één of twee maanden niet meer beslaan. Daarna moet je het weer opnieuw doen. Op deze manier heb je een beslagen spiegel na het douchen voorkomen.

Voorkom condens in de badkamer
Als je houten elementen in de badkamer hebt, is condens geen goede combinatie. Ook kan het al gauw problemen geven met schimmels. Om dit te voorkomen kun je ervoor kiezen om een goede ventilator aan te schaffen. Ook is het aan te raden om na het douchen meteen de deur en het raam open te zetten.

Beeld: Shutterstock by: ImageFlow | Bron: uw-badkamer.nl | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes