17189

Barbecueën in de winter? Niet alleen gezellig maar ook lekker

Barbecueën in de winter? Niet alleen gezellig maar ook lekker. We denken al snel aan de zomer maar ook in de winter en zeker tijdens de feestdagen is het heel gezellig!

Warme kleding
Licht je gasten van te voren in wanneer je ze uitnodigt voor je barbecue. Vergeet niet te melden dat het om een winter barbecue gaat, zodat ze weten dat ze zich warm en behaaglijk moeten aankleden. Als het heel koud is, is een muts een must.

Vuurkorven en terras heaters
Je wil natuurlijk niet dat je gasten het koud krijgen. Zet daarom zeker terras heaters en vuurkorven. neer. Deze beschermen je tegen de echte kou en zorgen voor een warme en gezellige sfeer. Wees wel voorzichtig met deze heaters en vuurtjes, zeker als er kinderen in de buurt zijn. Zorg ook voor kussens en dekens voor de gasten. Niet alleen lekker warm, het staat ook gezellig. Zet ook her en der wat buitenkaarsen of windlichten neer voor als het donker wordt.

Zorg dat de barbecue uit de wind staat
Wanneer er koude wind op de barbecue staat, verlaagt dat de temperatuur waardoor het vlees minder snel gaart. Zorg er daarom voor dat je de barbecue uit de wind zet. Nog een tip: zorg voor een barbecue met gesloten deksel: zo beperk je het temperatuurverschil tussen de barbecue en de buitentemperatuur.

Serveer winterdranken
Bijj een winterbarbecue serveer je de echte winterdranken zoals glühwein, cider of chocolademelk met eventueel een scheutje rum erin. Ook als afsluiter is een Irisch coffee heel geschikt.

Zorg voor genoeg kolen of gas

Hoe kouder het is, hoe langer het duurt om de barbecue op te warmen. Voorzie dus zeker genoeg kolen of gas

Serveer echt winters vlees
Vlees als wild, spek en steak zijn zeer geschikt voor een winterse barbecue. Ook aardappel in de schil en echte wintergroenten zijn een goede keuze. Serveer het geheel met stoer en stevig brood.

Sluit af met een winterse wandeling
Maak na het eten een lekkere wandeling. Zo kan het eten zakken. Sluit af met een lekkers winters dessert of verwarmende winterdrankjes.

Beeld: Shutterstock door: stockcreations | Powered by Sendt

Meer tips en weetjes