16886

Android of Iphone, welke smartphone gaat langer mee?

Android of IPhone, welke smartphone gaat langer mee? Gemiddeld doen we twee tot drie jaar met onze smartphone. Dat is voor zo’n dure aankoop niet heel lang en zeker niet duurzaam. Maar hoe kan je er zelf voor zorgen dat je toestel langer mee gaat? En welke toestellen hebben een langere levensduur?

Software
Dat we het liefst elk jaar een nieuwe smartphone willen wordt vooral aangepraat door de fabrikanten en de providers. Wanneer je je niet teveel laat verblinden door al die nieuwigheden die smartphonefabrikanten in de nieuwste toestellen stoppen, dan kan je lang doen met een toestel. Langer dan je denkt waarschijnlijk. Er worden geen slechte toestellen meer gemaakt, op gebied van scherm, camera’s, batterij en processor doen zelfs smartphones van 200 euro het tegenwoordig goed.

Wat betreft de software is het een ander verhaal. Van Google moeten Androidfabrikanten minstens twee grote updates van het platform dragen, plus beveiligingsupdates tot het vierde jaar na aankoop. Bij iPhone is dat langer; vanaf de aankoop van een nieuw toestel is het nog vijf tot zes jaar safe om dat te blijven gebruiken, en krijg je ook nog updates die de functies van iOS verbeteren. IPhone gebruikers zijn wel sneller geneigd om een nieuw toestel aan te schaffen, Android gebruikers doen over het algemeen langer met een smartphone.

Bescherm je toestel
Een smartphone is kwetsbaar en reparatie kost vaak een hoop geld. . Voorzichtiger zijn met het apparaat is alvast een goed begin. Maar er zijn ook manieren om je toestel beter te beschermen. Een hoesje helpt bijvoorbeeld al tegen de grootste schokken, en die zijn er in allerlei materialen: van kunststof en leer tot hout. Bovendien kun zijn er heel wat verschillende vormen, van een hard omhulsel tot een mapje aan toe. Wanneer je het toestel vaak blootstelt aan harde klappen, bijvoorbeeld door je werk zijn er ook speciale protectors te krijgen met shockproof randen.

Een screen protector, die de meest kwetsbare deel van je smartphone, het scherm beschermt, is een redelijke goedkope manier om het te beschermen. Het is een plastic versteviging van je scherm, die de eerste klap opvangt, wanneer je je apparaat per ongeluk laat vallen. Bij voorkeur combineer het met een hoesje voor dubbele bescherming.

Beeld: Shutterstock door: Akhenaton Images | Powered by Sendt

Meer tips en weetjes