17013

10 redenen waarom muntthee zo goed voor je is!

10 redenen waarom muntthee zo goed voor je is! Het is niet alleen lekker en verfrissend, muntthee is ook nog eens heel goed voor je. We zetten 10 redenen voor je op een rij.

Het is goed voor de spijsvertering en de darmen
Heb jij wel eens last van verstoppingen? Dan kan muntthee erg goed helpen. Het zorgt namelijk voor doorstroming in je lichaam. Ook bij lichte diarree kan het verzachtend werken.

Werkt bij misselijkheid of reisziekte
Heb je last van reisziekte of ben je snel misselijk dan helpt muntthee ook. Van muntthee is bewezen dat het misselijkheid sneller laat verdwijnen, waardoor je je veel prettiger voelt tijdens reizen. Maak de thee van te voren klaar en doe het in een thermosfles of beker.

Vermindert stress
Ben je gestrest? Ook hierbij heeft het drinken van muntthee een positief effect. Muntthee zorgt dat de stress direct minder wordt en zorgt voor een verminderde aanmaak van cortisol. Ook de geur werkt hier aan mee.

Minder hongergevoel
Door de geur van de thee heb je minder de neiging om naar iets zoets te grijpen.

Cafeïnevrij
Verse muntthee bevat geen cafeïne en theïne en is daardoor een beter alternatief dan koffie of zwarte thee. Je kan verse muntthee daarom ook drinken bij een detox-dieet.

Betere concentratie
De muntthee zorgt voor betere concentratie. Wanneer je verse muntthee drinkt kun je je beter concentreren.

Pijnstillend
Wanneer je de thee drinkt als je hoofdpijn hebt, zal het de pijn verlichten.

Bij verkoudheid
Muntthee werkt slijmoplossend en zorgt er dus voor dat jij sneller van dat vervelende hoestje af bent en vrijer kan ademen.

Bevat veel antioxidanten
Deze antioxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen, die veroudering en soms zelfs ziektes kunnen veroorzaken. Wanneer je regelmatig muntthee drinkt krijg je een hoop van deze antioxidanten binnen.

Zuivert de huid
Muntthee heeft ook als voordeel dat vooral mensen met een gemengde of vette huid zullen merken dat de huid minder onrustig zal zijn.

Beeld: Shutterstock door: Angel L | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes