17043

10 handige huishoudtips met cola

10 handige huishoudtips met cola. Cola is een populaire frisdrank waarvan er in Nederland al jaarlijks 1 miljard liter wordt gedronken. Maar wist je dat cola heel goed te gebruiken is bij een groot aantal huishoudelijke klusjes?

Zuurgraad
Cola heeft een vrij hoge zuurgraad waardoor het heel geschikt is voor een groot aantal schoonmaakklusjes in huis. We hebben er tien voor je op een rijtje gezet;
1. Krijg je de voegen tussen je tegels niet meer schoon? Giet dan wat cola op je vloer, laat een paar minuten inwerken en dep alles weer op met een vochtige doek.

2. Cola verwijdert ook roest. Dompel een oude doek, een spons of zelfs aluminiumfolie in cola en ga ermee over het roestige oppervlak. Zelfs verroeste bouten kan je losmaken met cola.

3. Een aangebrande pan schoonmaken is vanaf nu erg simpel: laat de pan weken in cola en spoel af. Dezelfde methode kan je gebruiken bij een waterkoker die last heeft van kalkaanslag.

4. Vetvlekken of bloedvlekken op je kleren? Geen probleem: een beetje cola erop, in de wasmachine en klaar!

5. Kauwgom in je haar geplakt? Dompel het plukje haar dan een paar minuten onder in cola en de kauwgom zal er makkelijk uitgaan.

6. Wie last heeft van slakken in de tuin kan een schaaltje met cola ingraven in de aarde; de slakken komen hier op af en kunnen er niet meer uit.

7. Heeft (klein)kind met stift gekleurd op het tapijt? Geen paniek: gewoon een beetje cola gieten, goed schrobben en naspoelen met een lauwwarm sopje.

8. Olievlekken op de vloer van je garage? Laat die even weken in cola en spoel af met water.

9. Nog een kapseltip: je kan verf uit je haar verwijderen (of toch minstens verbleken) door er light cola over te gieten. De frisdrank kan trouwens ook makkelijk verf van metalen meubels halen. Dompel een doek onder in cola en leg die op het geschilderde oppervlakte.

10. Last but not least: cola werkt ook zeer goed bij het schoonmaken van je toilet. Giet wat frisdrank in het toilet , laat een tijdje inwerken en spoel door. Het resultaat is een blinkend toilet.

Beeld Shutterstock door: ridersuperone | Powered by Sendt

Meer tips en weetjes