Na een lange vlucht is het wel zo fijn om zo snel mogelijk richting huis te kunnen. Helaas kan het wachten op je bagage soms aardig wat tijd in beslag nemen. Gelukkig zijn er wat trucjes waarmee je ervoor kan zorgen dat je koffer voortaan als één van de eerste van de band rolt.

Zo kun je bij de incheckbalie vragen om een sticker met ‘breekbaar’ of ‘fragile’. Koffers en tassen met zo’n label zouden volgens de website Travel + Leisure vaak pas als laatste worden ingeladen. En koffers die als laatste worden ingeladen, zouden na het landen vaak weer als eerste uit het vliegtuig worden gehaald, en op de bagageband gelegd.

Inchecken
Volgens luchthavenmedewerker Thomas Lo Sciuto kun je hetzelfde bereiken door als laatste in te checken. Ook dan wordt je koffer als laatste ingeladen, en waarschijnlijk weer als eerste op de bagageband gelegd. Zorg er trouwens wel voor dat je niet té lang wacht, want je wilt natuurlijk niet je vlucht missen.

Eersteklas vliegen
Of deze tips overal werken is natuurlijk nog maar de vraag. Elke vliegtuigmaatschappij en luchthaven hanteert immers zijn eigen regels. Wil je er echt zeker van zijn dat je koffer als eerste van de band komt rollen? Dan zal je toch echt een eersteklasticket moeten boeken.

Volledige bron van dit artikel: Libelle.nl |  Travel + Leisure