Het bekendste exportproduct van Denemarken is de kinderkamer ontgroeid. Veel volwassenen kunnen geen afscheid nemen van Lego. Het is ook heel goed voor je gezondheid om met legoblokjes te spelen.

Stress
In Utrecht is onlangs de eerste legowinkel van Nederland geopend. Een feest voor kinderen, denk je vast in eerste instantie. Maar het speelgoedbedrijf focust zich meer en meer op volwassenen. Zo zijn er speciale pakketten voor mensen die de 18, 30 of zelfs 50 gepasseerd zijn. En dat is volgens Lego zelf niet zomaar: de blokjes zouden dé remedie tegen stress en misschien zelfs depressie kunnen zijn, menen de makers.

Mindful legoën
Dat zit zo: net als bij bijvoorbeeld yoga of tekenen, focus je je aandacht bij legoën op één ding. Mindfulness, dus. En daar word je rustig van. Maar er is iets wat met legosteentjes spelen nóg beter maak dan yoga, legt wetenschapsjournalist Mark Mieras uit aan Editie NL: “Het is bevredigend, je maakt iets moois, bent trots en hebt het met je eigen handen gemaakt. Dat blijkt de gouden combinatie te zijn waardoor je allerlei stoffen in je hersenen krijgt die je blij maken en depressie en spanning verdwijnen.”

Afleiding 
Genoeg volwassenen kunnen deze theorie beamen. Zoals de 31-jarige gymleraar James Maheady, die 2 kinderen verloor. “Ik raakte in een zware depressie”, vertelt hij aan Metro UK. “Een werkdag hield ik wel vol, maar thuis moest ik iets doen om tot rust te komen. Ik bedacht dat ik misschien wat lego erbij moest maken om mijn gedachten te verzetten. En dat deed het. Als ik aan het legoën was, verdween de depressie en stress natuurlijk niet meteen, maar het hielp het zeker te verzachten.”

Lego voor volwassenen
Mocht je dus kampen met stress of – nog beter – het willen voorkomen, dan kan het best een idee zijn om in de weer te gaan met legoblokjes.

Volledige bron van dit artikel: Libelle.nl & Trouw