Lees hier dé tips hoe je snel 10 kilo kan afvallen voordat de zomervakantie begint.

Zet een doel vast

Het is niet zo heel moeilijk om je lichaam weer helemaal ‘in shape’ te krijgen. Het begint echter allemaal met de motivatie. Als jij je doel voor ogen hebt en jezelf daaraan blijft herinneren, ben je al drie stappen dichterbij de finish. En weet je wat ook nog wel eens wil helpen? Motivatie van anderen. Wil je 10 kilo afvallen? Deel dit dan met anderen, dan kunnen zij je helpen.

Pas je eetpatroon aan

Je doel heb je in kaart gebracht. Dan is het tijd om aan je eetpatroon te werken. Kies voor gezonde maaltijden, welgeteld drie per dag. Een goed ontbijt is daarbij van groot belang, omdat je veel minder snel naar ongezonde snacks neigt als je met een verzadigd gevoel je dag begint. Eet veel groente en fruit, vermijd verzadigde vetten en doe rustig aan met de koolhydraten. Een eiwitdieet zou bijvoorbeeld prima passen binnen een gezond eetpatroon.

Blijf in beweging

Wat overigens bijna net zo belangrijk is als je eetpatroon is de hoeveelheid beweging die jij op een dag krijgt. Alle energie die jij via je voedsel binnen krijgt, moet ook weer worden verbrand. Ga daarom eens met de fiets naar je werk of gebruik wat vaker de trap. Zorg ervoor dat je elke dag minimaal een half uur beweegt en doe tussendoor eens een paar oefeningen.

Tussendoortjes?

Gezonde tussendoortjes zijn helemaal ok. Als je tussen je hoofdmaaltijden door trek krijgt, moet je daar wel gehoor aan geven. Je lichaam geeft namelijk aan dat de energievoorraad aan de lage kant raakt, als je dit gaat negeren zal dit geen positieve uitwerking hebben op je gewichtsverlies. In plaats van je te vergrijpen aan snoep en koek, kun je het beste eiwitrijke snacks eten.

Een goede nachtrust is belangrijk

Wist je dat je vet verbrandt als je slaapt? Nee? Toch is dat zo. Als jij aan je minimale aantal uren slaap komt, val je ook af. Dus je hoeft je niet altijd alleen maar uit te sloven in de sportschool om die overtollige kilo’s kwijt te raken. 10 kilo afvallen kun je ook door op tijd naar bed te gaan en voldoende nachtrust te krijgen. Daarnaast kun je ook veel meer aan als je uitgerust bent. Dus als je een keer wel dat extra uurtje in de sportschool wilt doorbrengen, heb je daar ook voldoende energie voor.

Als je al deze tips in de praktijk brengt, zul je zien dat 10 kilo afvallen voor je vakantie een eitje is. Zeg maar dag tegen je overgewicht en hallo tegen de zon, de zee en het strand. En nu op naar die topvakantie!

Bron van dit artikel: Afvallenexperts