19392

Neem vooral dit product mee als je gaat vliegen!

Luchtvaartmaatschappijen hanteren steeds vaker een strikt beleid voor handbagage. Wanneer een vlucht volledig is volgeboekt, is het mogelijk dat niet alle handbagagestukken in de cabine passen. In zo’n geval is het zeer praktisch om dit product bij je te hebben.

Neem dit mee in je handbagage
Het is verstandig om altijd een kleine opvouwbare tas mee te nemen als je gaat vliegen, maar waarom eigenlijk? Mocht je jouw handbagage moeten inchecken bij de gate, dan kun je snel je waardevolle spullen in deze tas plaatsen. Dit advies wordt vaak gegeven op de ‘need to know’-secties van luchtvaartmaatschappijwebsites. Het is handig om in zo’n tas ook meteen je persoonlijke items, zoals een handtas of laptoptas, op te bergen. Bij veel luchtvaartmaatschappijen mag je namelijk naast je handbagage maar één persoonlijk item meenemen. Hier wat suggesties:

 • Reisdocumenten:
  Paspoort, identiteitskaart, vliegticket, en eventuele visumdocumenten, reserveringsbevestigingen
 • Geld en betaalkaarten:
  Contant geld, creditcards, en bankpassen.
 • Elektronica:
  Telefoon, laptop, tablet, en bijbehorende opladers en kabels.
 • Medicijnen:
  Alle noodzakelijke medicijnen, inclusief eventuele medische verklaringen.
 • Waterfles:
  Een lege herbruikbare waterfles die je na de veiligheidscontrole kunt vullen.
 • Snacks:
  Gezonde snacks zoals noten, granenrepen, en gedroogd fruit.
 • Reisaccessoires:
  Zonnebril, hoed, en eventueel een opvouwbare tas voor aankopen of extra spullen.

Wat mag je precies meenemen aan handbagage bij budgetairlines?
Bij luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair en EasyJet is het toegestaan om een kleine tas of rugzak van 40 x 20 x 25 cm mee te nemen, mits deze onder de stoel past. Voor extra handbagage moet je bijbetalen. Een ‘priority boarding’-ticket biedt een oplossing, omdat je daarmee een grotere tas van maximaal 55 x 40 x 20 cm en tot zes kilo mag meenemen.

Transavia
Sinds april heeft Transavia het beleid aangepast, waardoor gratis handbagagekoffers niet langer zijn toegestaan. De luchtvaartmaatschappij geeft aan dat de trolleys voor veel vertraging zorgen. Op hun website staat: “De capaciteit in de bagagebakken is vaak onvoldoende om alle trolleys tijdig en volledig te verwerken. Hierdoor moet vaak op het laatste moment bagage worden ingenomen om in het ruim te plaatsen,” zoals vermeld in de algemene voorwaarden van Transavia.

Beeld: Shutterstock by: Ralf Geithe | Bron: margriet | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes