Op 9 oktober is het Nationale Krokettendag, dat vier je dan uiteraard met een broodje kroket. Dat compenseer je later weer met een verantwoorde hap zoals een broodje gezond. Maar is dit echt veel magerder dan een broodje kroket? Wij zochten het voor je uit.

Zodat jij voortaan caloriearm én lekker kunt lunchen.

Broodje kroket
Een broodje kroket lijkt behoorlijk ongezond. Een grote massa vleesragout met een laagje paneermeel. Deze verdwijnt in een pan vol frituurvet om vervolgens onder een dikke klodder mosterd te verdwijnen in een wit broodje.

Broodje gezond
Het broodje gezond daarentegen, bestaat uit frisse groenten, een ei, een plak kaas, een plak ham en een hard bolletje. Kraakvers en boordevol vitamines. Dat is misschien wel waar, maar laat je niet misleiden. In een broodje gezond blijken namelijk veel meer calorieën te zitten.

De cijfers op een rijtje
Dat klinkt misschien ongeloofwaardig, maar toch is het echt zo. We zetten de cijfers en voedingswaarden voor je op een rijtje:

Broodje gezond:
553 kcal
54g koolhydraten
31g eiwitten
23g vetten
3g vezels

Broodje kroket:
345 kcal
39g koolhydraten
15g eiwitten
14g vetten
3g vezels

Gezonder
Betekent dit nou dat je altijd beter voor een broodje kroket kunt kiezen in plaats van een broodje gezond? Helaas niet. Ons lichaam haalt namelijk voedingsstoffen uit ons eten, ongeacht hoeveel calorieën er in een maaltijd zitten. Het broodje gezond heeft dan wel meer calorieën, de voedingswaarden zijn veel hoger. Die lunchkeuze is dus voedzamer voor je lichaam.

Geniet!
Wel is het fijn om te weten dat je niet zo slecht bezig bent als je denkt wanneer je de verleiding van een broodje kroket niet kunt weerstaan. Maar welke keuze je ook maakt: zorg dat je er van geniet!

Volledige bron van dit artikel: Libelle.nl