[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text] Het is herkenbaar en vooral irritant; je telefoon gaat snel leeg. Hoe laad je nou goed je telefoon op? En hoe kun je ervoor zorgen dat je batterij wel lang meegaat?

Hoe laad ik mijn telefoon op de juiste manier op?

Een fabel is dat je je telefoon niet eventjes tussendoor kunt opladen. Smartphones hebben tegenwoordig een andere batterij en met deze Lithium-ion-batterij kun je prima je telefoon voor een korte tijd in de oplader steken. Het is zelfs het beste om je telefoon tussen de 10 en de 90% te houden. Een andere fabel is dat je je telefoon van de oplader moet halen als het apparaat 100% is. Je kan je telefoon prima een hele nacht aan de lader laten. Dit omdat laders tegenwoordig een automatische stop hebben wanneer de accu volledig geladen is. Pas wel op met nepladers. Deze beschikken niet altijd over een automatische stop. En over nepladers gesproken, probeer altijd de originele oplaadkabel te gebruiken van je telefoon. Dan blijft je batterij onbeschadigd.

Hoe bespaar ik de batterijduur?

  1. Je apps niet volledig afsluiten Bijna iedereen zegt dat als je een app hebt gebruikt je die volledig moet afsluiten om zo batterij te besparen. Het tegenovergestelde is echter waar. Craig Federighi, vice-president software bij Apple, heeft laten weten dat het afsluiten en opnieuw opstarten meer energie kost dan het actief houden van de apps.
  2. Widgets Ben je een Android-gebruiker? Om batterij te besparen wordt aangeraden om geen widgets te gebruiken. Deze verbruiken veel stroom omdat ze zichzelf regelmatig verversen. Op de iPhone kan je in de instellingen onder de functie ‘ververs op achtergrond’ ook voorkomen dat apps zich automatisch verversen.
  3. Temperatuur Probeer altijd te zorgen dat je telefoon op kamertemperatuur blijft. Als je telefoon blootgesteld wordt aan een temperatuur boven de 35 °C is dit schadelijk voor je batterij. Het belangrijkste is dat je telefoon tussen de 0 en 35 °C blijft.
  4. Helderheid Eén van de grootste batterijvreters is de helderheid van je beeldscherm. En daarom is de oplossing heel simpel: zet je helderheid wat lager. De lager de helderheid, de langer je batterij meegaat. Met de optie ‘pas automatisch aan’ regelt de helderheid zelf zijn stand op basis van het licht.
  5. Functies uitzetten De functies op je telefoon hebben een grote invloed op de batterijduur. Wifi, bluetooth, persoonlijke hotspot en gps zijn hier voorbeelden van. Al deze functies zoeken naar netwerken, ook als je ze niet gebruikt. Dat kost veel batterij. Zet ze dus alleen aan als je ze nodig hebt.
  6. Apps Bij de instellingen van je telefoon kun je (bij de meeste toestellen) zien welke apps de meeste opslag verbruiken. Door grote apps die je bijna niet gebruikt te verwijderen bespaar je ook batterij. Op de iPhone heb je ook de optie ‘verwijder automatisch apps die je niet gebruikt’.Wanneer je een nieuwe app hebt gedownload krijg je in het begin vaak de vraag of apps je pushmeldingen mogen sturen of toegang mogen krijgen tot je locatie. Al deze handelingen en meldingen kosten batterij, geef dus geen toestemming. Wat ook helpt is om je telefoonapps niet automatisch te laten updaten.
  7. Trillen Vaak staat de trilfunctie automatisch aan. Maar je kan deze op elk apparaat ook weer uitzetten via de instellingen. Het trillen bij meldingen vereist veel onnodige stroom. Ben je bang dat je dan berichten mist? Gebruik dan alleen geluid.
  8. Achtergrond Het klinkt heel onschuldig, je achtergrond, maar denk goed na over wat je op je achtergrond zet. Kies niet voor een dynamische (bewegende) achtergrond. Ook donkere kleuren verbruiken minder energie.
  9. Uitzetten De laatste tip die we hebben is om diverse dingen af en toe uit te zetten. Zo helpt het regelmatig opnieuw opstarten van je telefoon al een heleboel. Doe dit niet geforceerd meerdere keren per dag. Ook je scherm eerder ‘zichzelf laten uitzetten’ is verstandig. Kies voor het vergrendelen of uitschakelen van je scherm een kort automatisch slot. Door een kort automatisch slot te kiezen gaat je scherm eerder op sluimerstand.Een meer drastische optie is om op momenten je hele mobiele data uit te zetten. Het risico daarvan is dat je op dat moment dus wel onbereikbaar bent als je op een plek bent zonder wifi.
 Bron van dit artikel: Kassa [/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]