Blad in je gras is niet goed. Waarom?

Ten eerste zorgt het voor verstikking van je gras. Ten tweede komt er geen licht meer bij en je hebt kans op een viltlaag. Zorg dat je op tijd het blad weghaalt voordat de ze glad worden en verrotten.

Totdat al het blad van de bomen is, zul je hier alert op moeten zijn, wil je volgend jaar een mooie grasmat hebben.

3 manieren om bladeren te verwijderen:

1. Met een grashark

Verwijderen van bladeren met een grashark is de eenvoudigste methode voor de wat kleinere tuinen. Je verzamelt al het blad en dit ruim je op. Heb je een groter gazon, kies dan voor methode 2 of 3.

2. Maaien met een grasmaaier met opvangbak

Als je maait met een grasmaaier met opvangbak dan werkt de maaimachine eigenlijk als een stofzuiger. De bladeren worden opgevangen in de opvangbak. Dit is een goede manier voor de wat grotere gazons.

Maaien kan alleen nog als je gras voldoende droog is. Met regenachtig weer trek je lelijke sporen in je grasmat en kun je beter of harken of de bladblazer pakken.

3. Blad verwijderen met een bladblazer

Blad verwijderen met een bladblazer is de meest snelle manier voor grotere gazons. Het blad blaas je de plantenborders in, waardoor ze tevens een winterdek vormen voor je vaste planten.

Zorg er wel voor dat je de bladblazer horizontaal genoeg houdt. Anders heb je kans op beschadiging van je grasmat, je blaast er dan letterlijk gaten in. Maar die zie je gauw genoeg.

Volledige bron van dit artikel: Tuinhappy.nl