Zo maak je je houten vlonder zomer-ready!De groene aanslag van de houten planken verwijderen is belangrijk het aanzicht en de veiligheid. Het komt vaker voor dat men uitglijd door de aanslag. Ook is het voor het behoud van de planken belangrijk om de alg weg te halen: hoe langer het erop zit, hoe dieper het in de hout trekt. Dit betekent dat de planken eerder vervangen moeten worden.

Volgens twee experts hoeft er geen schoonmaakmiddel gebruikt te worden om de planken schoon te krijgen. Er zijn twee methodes: met een hogedrukspuit de planken schoon spuiten of met een borstel en daarna afspoelen met water.

 

 

Beiden methodes hebben hun voor en nadelen. Met een hogedrukspuit heb je kans op splinters en het dunner worden van je planken. Daarnaast kom je wel bij randjes wat met een borstel lastig is. Met een borstel moet je veel kracht zetten om de klus te klaren.

Deze grote schoonmaakbeurt kun je elk voorjaar herhalen. Een tip van een van de experts is om het oppervlakte in regenachtige tijden met een aanslagreiniger in te sprayen. Zo hechten de algen zich niet aan de planken. Een andere tip is om de bladresten te minimaliseren: hierdoor ontstaat er geen laagje die alg-groei stimuleert.

Bron: nu.nl | Powered by: Sendt