Zo komen je handdoeken altijd zacht uit de wasVeel mensen vinden een lekker zachte handdoek om je na het baden of douchen mee af te drogen wel zo fijn.

Maar zeker als je ze gewoon wast in de wasmachine komen ze er vaak hard en ruw uit. En als je dan ook nog eens geen wasverzachter gebruikt bijvoorbeeld om dat je er allergisch voor bent voelen ze vaak niet comfortabel aan. Toch zijn er een aantal tips om ze toch zacht te krijgen.

Stop niet teveel wasgoed tegelijk in de wasmachine
Wanneer je de wasmachine te vol stopt heeft het wasgoed niet genoeg ruimte om goed schoon en nat te worden en kan het gebruikte wasmiddel niet goed zijn werk doen. Zo wordt je wasgoed niet alleen minder goed schoon maar ook minder zacht. Zorg dus voor voldoende ruimte wanneer je de wasmachine vult.

Gebruik nooit teveel wasmiddel
Je zou denken dat hoe meer wasmiddel je gebruikt hoe beter maar wanneer je teveel wasmiddel gebruikt worden je handdoeken minder goed schoon. Dit is niet alleen het geval bij je handdoeken maar ook voor de rest van de was. Dit komt omdat veel stoffen niet tegen teveel wasmiddel kunnen. Als je iets minder dan de aanbevolen hoeveelheid gebruikt zal je zien dat de was schoner wordt.

Sorteer het wasgoed
Als je wilt dat je handdoeken niet alleen zachter uit de was komen maar ook langer mee gaan dan kan je het beste het wasgoed scheiden. Ritsen en knopen kunnen de handdoeken beschadigen waardoor ze halen krijgen en sneller slijten. Was dus niet alleen op kleur maar ook op soort wasgoed.

Lagere temperatuur
Een andere misvatting is dat handdoeken op een hoge temperatuur gewassen moeten worden. De meeste handdoeken zijn van katoen en katoen is een wat zachtere stof. Bij hogere temperaturen zal de stof harder worden en zullen de handdoeken door te gaan pluizen veel sneller slijten.

Natuurazijn als wasverzachter
Natuurazijn kan een goede plaatsvervanger zijn van wasverzachter. Natuurazijn heeft een ontkalkende werking van het water en daardoor worden de handdoeken niet alleen schoner maar ook zachter. Een klein beetje in het bakje voor de wasverzachter is al genoeg. Let wel op dat je dit niet te vaak doet want azijn kan de rubbers in de wasmachine aantasten bij langdurig gebruik.

DIY wasverzachter
Er is ook een manier om zelf wasverzachter te maken; dit doe je met 300 gram epsomzout(bitterzout) en 30 druppels etherische olie in je favoriete geur te mengen in een goed afsluitbare fles. Twee eetlepels bij elke wasbeurt in het bakje voor de wasverzachter en de was is zacht en ruikt lekker.

Bron: Maxvandaag.nl | Powered by Sendt