Word je slimmer van het drinken van warme chocomelk?Word je slimmer van het drinken van warme chocomelk?

Word je slimmer van het drinken van chocomelk? Geniet je in de winter ook zo van een heerlijke mok warme chocomelk? Dan hoef je je hier helemaal niet schuldig over te voelen. Warme chocolademelk is namelijk veel gezonder dan je denkt. Bovendien word je er ook nog eens gelukkig van. Dit is nog een extra excuus om dit lekkere en warme drankje wat vaker te drinken!

Je wordt er echt slimmer van
Een kop chocomelk verhoogt niet alleen je geluksgevoel, maar het geeft je hersenen ook nog eens een flinke boost. Dit heeft weer te maken met flavonoïde. Deze stof zorgt ervoor dat je bloed meer zuurstof krijgt en je bloedstroom wordt verbeterd. Hierdoor kun je je weer beter concentreren.

Het maakt je gelukkiger
Met het verkeerde been uit bed gestapt? Of last van een winterdip? Dan is je slechte humeur zo verholpen met een tas warme chocolademelk. Chocolademelk bevat serotonine. Dit stofje vermindert angsten, depressies en stress. Het geeft je een vrolijk, gelukkig gevoel. Het verzacht de pijn en je slechte humeur verdwijnt dan.

 

 

Gebruik het als sportdrankje
Door warme chocomelk te drinken, wordt je bloeddruk verlaagt. Hierdoor stroomt je bloed weer beter door je aderen. Dit heeft ook weer te maken met de flavonoïden. Bovendien stimuleert chocolademelk je spieropbouw en spierherstel na een uurtje sporten. Dit kom weer, omdat het drankje vol zit met eiwitten en koolhydraten. Je lichaam neemt deze stoffen sneller op dan de stoffen die in een sportdrankje zitten.

Verlaagt de kans op ziektes
Een lekkere kop warme chocolademelk bevat veel meer antioxidanten dan wijn en groene thee. Antioxidanten is weer een andere naam voor de vitamines C en E, welke ook in groenten en fruit zitten. Antioxidanten neutraliseren de agressieve stoffen die in je lichaam terechtkomen, waardoor de kans op hart- en vaatziekten weer wordt verlaagd. Warme chocolademelk bevat weer meer antioxidanten dan bijvoorbeeld een koude chocoladereep. Smelt de chocolade en bereidt er een heerlijke mok warme chocomelk mee!

Beeld: Shutterstock door: Liliya Kandrashevich | Powered by SendtGerelateerde berichten