Wist je dat je dit allemaal met wasverzachter kan doen?Wist je dat je dit allemaal met wasverzachter kan doen?

Wist je dat je dit allemaal met wasverzachter kan doen? Wasverzachter is natuurlijk bedoeld voor zacht wasgoed. Maar je kunt er nog veel meer mee doen. Het maakt namelijk heel goed schoon en soms zelfs beter dan de eigenlijke schoonmaakmiddelen.

Roestvrijstalen oppervlakken schoonmaken
Op roestvrij staal ontstaan vrij snel vlekken, je ziet er elke vingerafdruk op en ook water maakt meteen een vlek. De oplossing is heel eenvoudig: Doe wat verdunde wasverzachter op het apparaat of meubel dat je wil schoonmaken en wrijf het na met een zachte en schone doek en alles is in korte tijd schoon. Extraatje: Wasverzachter ruikt veel lekkerder dan de meeste gewone reinigers voor roestvrij staal dus het ruikt ook nog eens extra lekker!

Tapijt en vloerkleden huisdierhaarvrij
Honden en katten, ze laten vaak overal haren achter, vooral op vloerkleden en tapijt. En soms zitten die hardnekkige haartjes zo vast in het kleed of tapijt dat ze er zelfs met de stofzuiger lastig af gaan. Maar dankzij wasverzachter heb je dat probleem niet meer. Bevochtig een spons in water met een paar druppels wasverzachter en schrob het kleed of tapijt ermee. Door de wasverzachter wordt de haar van het kleed of tapijt losser, zodat je met de stofzuiger makkelijk al het haar opzuigt.

Schone en glanzende ramen
Streeploos je ramen zemen is best lastig klusje. Maar met wasverzachter wordt dit een supermakkelijk schoonmaakklusje. Doe een scheutje wasverzachter in een emmer lauwwarm water en maak je ramen schoon zoals normaal. Een extra voordeel is dat wasverzachter stof oplost. Dus wat voor doekje je ook gebruikt, je ramen worden steeds streeploos en zonder stof weer schoon. Ook zorgt het ervoor dat de ramen mooi glanzen en dat vuil zich minder snel hecht.

 

 

Glanzende tegels in de badkamer
Doe wat wasverzachter in lauwwarm water, laat er even een (schuur)sponsje in weken en maak de badkamertegels ermee schoon. Spoel daarna alles goed af met lauwwarm water en zie hoe het glanst. Aangezien wasverzachter ook kalkaanslag verwijdert, hoef je dit na het schoonmaken zelf niet meer te doen.

Glanzende vloeren
Doe een beetje wasverzachter in een emmer warm water, en dweil de vloer zoals normaal. Zo gaan je vloeren, welke dan ook, prachtig glanzen en heerlijk ruiken.

Meubels reinigen
Hiervoor vul je een spuitfles met water en daarbij doe je een beetje wasverzachter. Zo kun je de meubels (zelfs de stoffen bank!) schoonmaken. Wrijf het na met een schone zachte doek voor een mooie glans.

Serviesgoed weer mooi glanzend
Wanneer je een mooi servies hebt dat stoffig is en dof oogt kan je het afnemen met een mengsel van lauwwarm water en een beetjes wasverzachter. Zo ruikt het weer lekker en het mooie servies (ook glasservies!) glanst weer.
Extra tip: wist je dat droogtrommeldoekjes heel geschikt zijn om de stoffen bank of de gordijnen mee af te nemen als er een vlek op zit of als deze een beetje groezelig zijn?

Beeld: Shutterstock door: New Africa | Powered by SendtGerelateerde berichten