Wintertijd blues? Met deze tips ga je dit gevoel te lijfCalendar

Het is weer bijna wintertijd, de klok gaat een uur terug, de blaadjes vallen, het is kouder en het wordt weer sneller donker. Veel mensen voelen zich somberder. Hoe zorg je ervoor dat je kan genieten van de wintertijd? Met deze tips voel je vaak weer snel beter.

Beweeg veel
In beweging blijven en sporten zorgen ervoor dat je hormonen aanmaakt die kunnen helpen het depressieve gevoel tegen te gaan. Je kan gaan hardlopen of een stuk wandelen. De natuur is momenteel prachtig met al die herfstkleuren dus ga erop uit en geniet ervan.

Lekker naar buiten
Blijf niet binnen zitten maar ga naar buiten. Kleed je warm aan en onderneem leuke dingen buiten. Je kan natuurlijk het bos of een ander natuurgebied in gaan maar als je dat niet dichtbij hebt kan je ook de buurt eens in gaan en die op een andere manier bekijken. Als je een park in de buurt hebt kan je een picknickmand meenemen gevuld met lekkere gezonde dingen. Vaak staan er picknicktafels in parken en natuurgebieden dus ga zitten, pak de mand uit en geniet van het lekkere eten. Ook voor een goede weerstand is het belangrijk om regelmatig buiten te zijn.

Breng sfeer in huis
Zorg dat het binnen gezellig is, zet kaarsen neer, leg kleedjes op de bank en nestel je op de bank. In deze tijd hebben de streamingdiensten vaak goeie nieuwe films en series. Of lees een goed boek. Zo kan je op een gezellige manier ontspannen.

Begin de dag goed
Veel mensen hebben vooral in de ochtend last van een depressief gevoel, het is vaak nog donker als je opstaat. Wanneer je daar erg veel last van hebt zijn er speciale wake-up lampen te koop die steeds meer licht afgeven zodat je op een natuurlijke manier wakker wordt. Zorg ook voor een goed en voedzaam ontbijt zodat je genoeg energie hebt om de dag te beginnen.

Wanneer de winter blues blijven
Heb je ondanks deze tips toch nog steeds last van de winter blues kan je overwegen om professionele hulp in te schakelen. Zij kunnen je daarbij ondersteunen.

Bron NiceDayapp | Beeld: Shutterstock