Welke dingen kan je gaan doen met onverwachte vrije tijd?

Calendar

Wanneer er een afspraak niet doorgaat, de kinderen gaan ergens anders spelen of voor wat voor reden ook, heb je ineens vrije tijd. Maar wat ga je daarmee doen?

Ga je meteen je achterstallige huishoudelijke klusjes doen of zijn er andere manieren om deze onverwachte vrije tijd in te vullen?
Waar heb je nu echt zin in? Maak een lijstje met dingen die je leuk vindt en zet de tijd die je daaraan wil besteden erbij. Zijn er huishoudelijke klusjes die je echt toch wil doen, doe die dan als eerste en plan daarna iets leuks in.

Zie het als een spijbelmomentje
Heb je vroeger wel eens gespijbeld? Wat ging je dan doen. Probeer dat gevoel weer even terug te krijgen door dingen te gaan doen die je toen deed.

Je moet even niks
Als je hebt geleerd dat als je even aan het niksen was dit zonde van je tijd was en dat je wat nuttigs moest gaan doen, heb je nu misschien een onrustig gevoel als je even niets doet. Probeer hier niet aan toe te geven. Ontspan je en doe even 10 minuten echt helemaal niks.

Zonder schuldgevoel genieten
Veel mensen hebben last van schuldgevoel als ze even niks doen. Als je dan wat onverwachte vrije tijd krijgt ben je geneigd om dan maar vooral nuttige activiteiten te gaan doen. Laat dit los, je hebt recht op zulke relax momenten.

Doe het vaker
Plan deze ‘even helemaal niets momentjes’ vaker in. Wanneer je op iemand aan het wachten bent of als je even op een parkeerplaats staat met de auto. Concentreer je op je ademhaling en geniet even van het moment.

Ga even offline
Vaak zijn we geneigd om meteen even onze telefoon erbij te pakken om onze mail, social media en het nieuws te checken. Leg je telefoon juiste even weg op dit soort momenten. Zo doe je echt even niks.

Vaak denken we dat vrij tijd altijd opgevuld moet worden. Niets is minder waar. Deze momenten van niks doen heb je juist nodig om je hoofd leeg te maken, te ontspannen en ervoor te zorgen dat je meer energie hebt.

Bron: Intermediair.nl