Welk kleurtype ben jij? Kijk hier welke kleuren het beste bij je passenVind je het moeilijk om te bepalen welke kleuren je het mooiste staan? Allereerst moet je bepalen of je huid een koele, warme of neutrale kleur heeft. Dit overzicht helpt je daarbij.

Kleurtype: koel, hierbij heb je een koele huidskleur met een blauwachtige ondertoon. Dit kan zowel een lichtere als een donkere huidskleur zijn. De haarkleur hierbij is lichtblond, heel donkerbruin en blauwig zwart.
De kleuren die je dan het beste kan dragen zijn: felle en diepe blauwtinten, paars en lila, lichtroze en rood roze. Wanneer je liever neutrale kleuren draagt dan zijn spierwit, marineblauwe en grijs heel mooi.

Kleurtype: warm, hierbij heb je een warme huidskleur met groen/gele ondertoon. Wanneer je een olijfkleurige huid hebt val je ook onder de warme kleurtypes. De haarkleur is hierbij donkerbruin en donkerblond.
De kleuren die je dan het beste kunt dragen zijn: warmere kleuren zoals bijvoorbeeld rood, oranje, geel en goud. Bij dit kleurtype passen koelere kleuren zoals warm blauw en groen, turquoise, mosgroen en olijfgroen ook goed. Wanneer je liever de wat neutralere kleuren draagt denk hierbij dan aan créme wit, warm bruin, grijsbruin of taupe.

Kleurtype: neutraal, hierbij heb je een neutrale huidskleur, hierbij is het niet te bepalen of je een warme of koele ondertoon hebt qua huidskleur. De haarkleur is hierbij een combinatie van verschillende kleuren en tinten zoals blond met grijzere tinten en bruine haar met warme roodachtige tinten. Bij dit kleurtype passen kleuren zoals pasteltinten, lichte peach kleuren, zacht roze en rood en de wat warmere en diepere groentinten.

Wanneer je het lastig vindt om zelf te bepalen welk kleurtype je bent zijn er adviseurs die je daarbij kunnen helpen. Ook is er een test met gekleurde stukjes stof in koele en warme tinten zodat je als snel ziet wat ervoor zorgt dat je er beter uit ziet en welke kleur juist niet.

Bron: Libelle.nl | Beeld: Shutterstock | Powered by Sendt