Wat zijn de voordelen van het leasen van een gebruikte auto?Wat zijn de voordelen van het leasen van een gebruikte auto?

Wat zijn de voordelen van het leasen van een gebruikte auto? Ben je er nog niet helemaal uit of je een nieuwe auto of een occasion wil leasen? Welke optie is bijvoorbeeld goedkoper: tweedehands of toch nieuw? We zetten de voordelen van het leasen van een gebruikte auto voor je op een rij.

Je bespaart veel geld
Doordat je een gebruikte auto gaat leasen bespaar je niet allen op het maandbedrag, de looptijd is ook vaak korter zodat je minder lang aan het leasecontract vastzit. Je kan dan ervoor kiezen om de auto eigendom te laten worden of niet.

Snel leverbaar
Moet je op het allernieuwste model vaak weken en soms zelfs maanden wachten, staat de gebruikte auto al snel bij je voor de deur.

Vaak zonder aanbetaling
Wordt er bij het leasen van een nieuwe auto door particulieren nog wel eens een aanbetaling gevraagd door de leasemaatschappij, bij een 2e-hands auto is dit veel minder vaak het geval.

 

 

Jonge auto’s
De meeste leasemaatschappijen bieden vaak jong gebruikte auto’s aan onder de drie jaar. Groot voordeel is dat de grootste afschrijving al geweest is.

Luxere uitvoering
Omdat je kiest voor een gebruikte auto is het voordeliger om een wat luxere uitvoering te kiezen dan wat je normaal zou doen. Denk aan lederen bekleding, panorama dak of lichtmetalen velgen met een extra set winterbanden.

Verschillen per leasemaatschappij
Natuurlijk verschilt dit allemaal per leasemaatschappij dus informeer van te voren goed en houd ook rekening met het aantal kilometers dat je rijdt, of de auto uiteindelijk jouw eigendom wordt en of de kosten voor het onderhoud helemaal of gedeeltelijk worden vergoed.

Beeld Shutterstock door: ktsdesign| Powered by SendtGerelateerde berichten