Wat zijn de voor- en nadelen van een auto leasen?Wat zijn de voor- en nadelen van een auto leasen?

Wat zijn de voor- en nadelen van een auto leasen? Een auto leasen is voor particulieren tegenwoordig een handige manier om makkelijk en snel een nieuwe auto te rijden. Het lijkt haast te mooi om waard te zijn. Als particulier een auto leasen kan dan ook enkele nadelen met zich meebrengen. we zetten zowel de voor- en nadelen op een rijtje.

Nadelen van Private Lease

Beperkt aantal kilometers
Als je een auto leaset zit je vast aan een bepaalde kilometrage: het maximale aantal kilometers dat je per maand of per jaar mag rijden. Ga je eroverheen, dan moet je meer betalen. Bij een aantal leasemaatschappijen heb je strikte regels in het rijden van kilometers:
Je zit vast aan het aantal kilometers in je leasecontract.
Je hebt een beperkt aantal kilometers te rijden.
Rijd je een periode meer? Dan kan je bij sommige leasemaatschappijen deze per trimester kosteloos wijzigen. Gebruik je de auto een paar maanden minder? Dan verlaag je de bundel opnieuw. Kijk van te voren goed wat de voorwaarden zijn.

 

 

De auto is niet jouw eigendom
Wanneer je een auto als particulier leaset, dan is de auto niet je eigendom. Je betaalt maandelijks de leaseprijs voor het gebruik van de auto maar kan deze op het einde van het contract niet overkopen. Bij het leasen van een auto heb je bepaalde financiële verplichten die je maandelijks moet nakomen. Een eigen auto kan je verkopen als je hem niet meer kunt betalen.
Het hebben van een eigen auto gaat met tal van financiële risico’s gepaard dat je niet hebt bij het leasen van een auto. Je krijgt nooit het bedrag terug wat je betaald hebt voor je auto; Rijd je na enkele maanden je nieuwe auto total loss, dan ben je niet alleen je auto kwijt maar is je investering niets meer waard.

Voordelen van Private Lease
Zodra een eigen gekochte auto start met rijden, verliest de auto zijn waarde. Daarbovenop verandert mobiliteit de dag van vandaag erg snel en sterk. Wie weet mag je met je oude dieselwagen binnenkort de stad niet meer in. Wanneer je leaset verandert de leasemaatschappij mee met deze mobiliteit.

Eigen risico
In een standaard leasecontract geldt er een vast eigen risico. Bij een schadegeval betaal je een van te voren bepaald bedrag uit eigen zak. Alles wat daar bovenuit komt is voor rekening van de leasemaatschappij.

Beeld: Shutterstock door:  Greentellect Studio | Powered by SendtGerelateerde berichten