Wat kan je doen tegen een vieze smaak in je mond?Wat kan je doen tegen een vieze smaak in je mond?

Wat kan je doen tegen een vieze smaak in je mond? Wanneer je dit hebt is dat best vervelend, eten en drinken kan anders smaken en je bent vaak bang dat anderen het ruiken. Er zijn een aantal tips die een vieze smaak in je mond kunnen tegen gaan. Lees hier welke dat zijn.

Zorg voor een goede mondhygiëne
Wanneer je mondhygiëne niet in orde is kan dat een grote oorzaak zijn van een vieze smaak in je mond. Bacteriën vormen zich zo en zorgen voor een vieze smaak. Dit betekent dat je minimaal twee keer per dag je tanden goed moet poetsen en zorg dat de plekjes in je mond waar je niet bij kan zoals de ruimtes tussen je tanden en kiezen niet vergeten worden. Gebruik hiervoor flos of speciale ragertjes. Bezoek ook regelmatig de tandarts.

Mondwater
Mondwater kan een doeltreffend middel zijn om een vieze mondsmaak te voorkomen. Wanneer je regelmatig je mond spoelt met mondwater zorg je ervoor dat de mondflora in orde is en bacteriën worden verwijderd. Mondwater komt op plekjes waar je met poetsen, ragen en flossen niet bij kan komen.

 

 

Poets je tong
Een andere grote oorzaak van een vieze smaak in je mond is wanneer je een aanslag hebt op je tong. Pak de spiegel er maar bij en kijk eens goed naar je tong. Heb je een gelige of witte aanslag op je tong? Dat betekent dat bacteriën zich daar opgehoopt hebben en deze kunnen gaan gisten. Je kan beter geen tandenborstel gebruiken om je tong te poetsen. Gebruik liever een speciale tongschraper.

Gebruik geen of weinig sacharine
Sacharine is een zoetstof die veel in mondverzorgingsmiddelen gebruikt wordt. Bij sommige mensen wordt deze zoetstof omgezet in een bitter smakende stof in je mond. Dit geeft een vieze smaak in je mond.

Voorkom een droge mond
Als je een droge mond hebt, heb je sneller last van een vieze smaak. Drink daarom veel water. Zo houdt je speeksel op peil. Ook het zuigen op een suikervrij snoepje of het eten van een suikervrij kauwgompje helt hierbij.

Beeld: Shutterstock | Powered by SendtGerelateerde berichten