Wat is het meest gezonde fruit?Fruit is gezond, maar wat is het gezondste fruit? Het grote voordeel van fruit is dat het naast goede voedingsstoffen, ook nog eens enorm lekker is.

Fruit wordt niet voor niks ‘het snoep uit de natuur’ genoemd. Wij hebben een fruit top 5 voor je opgesteld met de 5 meeste gezonde stukken fruit.

De top 5 is niet een vaststaand feit. Ieder stuk fruit bevat zijn eigen bijzonder eigenschappen.

1. APPEL
De appel staat steevast op nummer één in de gezondste fruit top 5. Appels zijn bijzonder rijk aan vitamine B, C en antioxidanten.

Handig om te weten: in de schil zitten meer voedingsstoffen dan in het vruchtvlees van de appel. Zorg dus dat je dit stukje fruit niet schilt. Wel even goed wassen!

2. KIWI
Zonder twijfel ook één van de meest gezonde fruitsoorten. Een kiwi bevat in één keer al meer vitamine C dan dagelijks aanbevolen. Oorspronkelijk is het een Chinese vrucht, maar tegenwoordig staat de kiwi vooral bekend als export product uit Nieuw-Zeeland.

Voor gebruik altijd even schillen of door midden snijden en uitlepelen. Heerlijk!

3. BANAAN
Vooral de B vitamines zijn flink vertegenwoordigd in bananen. Daarnaast bevatten ze ook kalium, selenium, magnesium en ijzer.

Hoe verder een banaan rijpt hoe zoeter de smaak wordt. Dit komt omdat zetmeel tijdens de rijping langzaam wordt omgezet in natuurlijke suikers.

4. ANANAS
Deze heerlijke tropische vrucht hoort natuurlijk ook thuis in de gezondste fruit top 5. Een ananas is rijk aan vitamine C, E en een enorme hoeveelheid aan mineralen.

De ananas is een zeer bijzondere vrucht die ontstaat uit kleine besjes die samengroeien. Je kunt hem geschild heerlijk los opeten, maar ananas is ook erg lekker in allerlei verschillende gerechten. Gebruik het eens in je yoghurt of muesli!

5. SINAASAPPEL
De sinaasappel staat traditioneel bekend om haar hoge dosis vitamine C. De heerlijke oranje vrucht groeit niet in Nederland, maar alleen in warme streken.

Bron: Puurenfit | Beeld: Shutterstock | Powered by: Sendt