Waspoeder of vloeibaar wasmiddel. Welke kun je het beste gebruiken?Waspoeder of vloeibaar wasmiddel, welke kun je het beste gebruiken? Dit is één van de meest gestelde vragen én welke maakt jouw was nou echt het beste schoon? Iedereen heeft als het gaat om wasjes draaien zijn eigen favoriete wasmiddel. Maar wat is nou eigenlijk het beste? Waspoeder of vloeibaar wasmiddel?

Schone was
Voor een wasmachine is het goed om af en toe een was te draaien van 60 graden of meer. Dit reinigt de wasmachine. Wie een goede schone was wil doet er goed aan om de wasmachine goed te onderhouden. Ook is het een aanrader om het etiket achterop het wasmiddel te lezen. Daarop staat duidelijk aangegeven op welke temperatuur het gewassen mag worden. Ook kun je achterop vinden of het gewassen mag worden met bleekmiddel, witte waspoeder of wasmiddelen waar bleek in zit. Dit is alleen als er een etiket op zit van een driehoek met een kruis er doorheen. Hierdoor weet je dat het niet gewassen mag worden met een van de bovenstaande middelen er door heen. Dit heeft effect op je kleding.

Vloeibaar wasmiddel
Je hebt heel veel verschillende soorten, maten en geuren in de winkel. Het ruikt heerlijk! Vloeibaar wasmiddel is bij heel veel mensen een favoriet. Dit komt omdat-ie bij lage temperatuur wasjes de kleding ook schoon krijgt. Vloeibaar wasmiddel kun je dus het beste gebruiken bij lage temperatuur wasjes omdat hij z’n werking dan veel beter doet dan bij hoge temperatuur. Ook heb je bij vloeibaar wasmiddel geen last van strepen of vlekken in je kleding omdat het goed oplost. Het nadeel is dat je portemonnee het wat minder leuk vindt en bijna iedereen er al snel te veel van gebruikt.

 

 

 

 

Waspoeder
Over het algemeen is waspoeder goedkoper, maar maakt hij je was ook het beste schoon? Het nadeel van waspoeder is dat hij bij lage temperatuur wasjes niet makkelijk oplost. Het laat je was lekker ruiken en zorgt ervoor dat het schoon wordt. Maar het kan bij lage temperatuur wasjes vlekken op je kleding veroorzaken. Dit gebeurt wanneer je te veel waspoeder gebruikt en er te weinig is opgelost. Waspoeder is duurzamer en voordeliger, dus voor mensen met niet een al te dikke portemonnee is dit een must. Een tip van ons is, kijk goed uit met de hoeveelheid waspoeder bij lage temperatuur wasjes.

Wat is de beste keuze?
Bij zowel vloeibare wasmiddel als waspoeder kleven voor- en nadelen. Maar wat is nou de beste keuze? Vloeibaar wasmiddel kun je dus het beste gebruiken bij lage temperatuur wasjes omdat dit dan veel beter zijn werking doet. Waspoeder kun je het beste gebruiken bij hoge temperatuur wasjes. Waspoeder lost veel beter op bij hoge temperatuur. Met deze Tips heb je altijd een schone was en gaat jouw wasmachine langer mee!

Bron: tipsenweetjes.nl en maxvandaag.nl   Beeld: Shutterstock | Powered by: Sendt