Waarom kiezen voor een uitvaartverzekering?Nabestaanden betalen voor uitvaart
Wanneer je dierbare helemaal niets heeft geregeld voor zijn uitvaart, moeten de echtgenoot, kinderen of erfgenamen deze betalen. Een uitvaart kost gemiddeld € 7.500. Een bedrag waar wat niet iedereen zomaar kunnen missen. Veel Nederlanders zien het dan ook als zijn/haar morele plicht om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Wat kost een uitvaart en een uitvaartverzekering?
Naast het feit dat het overlijden een emotionele gebeurtenis is, heeft het overlijden dus ook financiële consequenties. Welke kosten komen er kijken bij een uitvaart en wat is de maandelijkse premie om dit te verzekeren? Het hangt o.a. van je persoonlijke wensen. Ga verder naar de uitvaartkostencalculator voor meer informatie.

Uitvaartverzekeringen zijn de enige verzekeringen waarvan je zeker weet dat ze ooit uit zullen keren en in die zin zijn ze bijzonder. Het gaat niet om het risico van overlijden, maar het gaat om de zekerheid dat de uitvaart betaald kan worden zonder dat één van de nabestaanden de rekening gepresenteerd zal krijgen. Door maandelijks een klein bedrag weg te storten als verzekeringspremie heb je de zekerheid dat de kosten voor je uitvaart en/of die van je naaste familieleden gedekt zullen worden.

Voor wie is een uitvaartverzekering belangrijk?
Een uitvaartverzekering kan voor en door iedereen afgesloten worden bij verschillende uitvaartverzekeraars. Dat geldt zowel voor kinderen als ouderen. Het afsluiten van een uitvaartverzekering is in Nederland niet verplicht, zoals dit bijvoorbeeld wel het geval is bij een zorgverzekering. In Nederland heeft zo’n 74% van de bevolking een uitvaartverzekering, zo blijkt uit onderzoek van NL-Eyes.

“Om nabestaanden niet met de financiële gevolgen van een begrafenis op te zadelen zien veel Nederlanders het als een morele plicht om een uitvaartverzekering af te sluiten.”

Uitvaartverzekering voor uw kinderen
Je wilt er natuurlijk niet aan denken, een kind dat overlijdt. Misschien wel het ergste wat je kan overkomen. De emotionele schade dat het met zich meebrengt is niet te omvatten, maar de financiële risico’s kunt u verzekeren. Hiermee voorkom je dat je een gehele uitvaart zelf moet betalen.

Bij sommige uitvaartverzekeraars zijn kinderen gratis of voor een heel klein bedrag meeverzekerd! Andere uitvaartverzekeraars rekenen een kinderpremie als kind(eren) worden meeverzekerd. Deze verzekering kan dan op latere leeftijd met dezelfde dekking door je kinderen overgenomen worden.

Welke uitvaartverzekeraar past het beste bij jou? Gebruik de Uitvaartkostencalculator.

Uitvaartverzekering kiezen
Een uitvaartverzekering afsluiten klinkt voor veel mensen als een lastige of vervelende klus. Toch is het afsluiten van een uitvaartverzekering met slechts enkele stappen voltooid! Alles gaat tegenwoordig online. Binnen 5 minuten heb je het eigenlijk al geregeld. Om je te helpen kiezen kun je hier de grootste en meest bekende uitvaartverzekeraars vergelijken om zo de verzekering te vinden die het beste aansluit bij jouw wensen.

 

 

Uitvaartverzekering voor senioren
Een uitvaartverzekering vergelijken voor senioren is een lastig onderwerp, omdat niet alle uitvaartverzekeraars senioren willen verzekeren. De kans is immers groter dat ouderen eerder overlijden dan jonge mensen. De meeste verzekeraars accepteren daarom vaak alleen nieuwe verzekerden onder de 70 jaar en sommige zelfs alleen onder de 65 jaar.

Enkele verzekeraars accepteren wel senioren. Wel moet je er rekening mee houden dat de premie wat hoger uitvalt dan dat de verzekering al op jongere leeftijd wordt afgesloten.

Te jong voor een uitvaartverzekering?
Veel mensen zijn (gelukkig) niet bezig met hun eigen overlijden. Zeker niet als ze jong zijn. Toch kan je niet vroeg genoeg een uitvaartverzekering afsluiten. Immers hoe jonger je bent, hoe lager de premie! Een aantal verzekeraars geeft zelfs hoge kortingen aan jongere mensen. Voor verzekeraars is het risico namelijk kleiner dat jij overlijdt, dan iemand die een stuk ouder is. Ben je ouder, dan wordt de maandelijkse premie steeds hoger en ben je te oud dan kun je zelfs geweigerd worden.