Waarom kan je een aanrijding beter via je smartphone melden?Waarom kan je een aanrijding beter via je smartphone melden?

Waarom kan je een aanrijding beter via je smartphone melden? Als je ooit een aanrijding hebt gehad dan weet je dat je daarna een Europees Schadeformulier moet invullen. Minder bekend is dat dat tegenwoordig ook via een app op de smartphone of tablet kan. Wij laten zien hoe dat werkt én waarom dat zelfs voordelen heeft ten opzichte van een papieren aangifte.

mobielschademelden.nl
Gedaan met zenuwachtig gedoe na een ongeval: met de de site of app mobielschademelden.nl kan je niet alleen digitaal je aanrijdingsformulier invullen, je kan ook uw persoonlijke en verzekeringsgegevens op voorhand invullen. Zo ben je goed voorbereid.

Hoe werkt het?
Na een aanrijding kan je via de site of nóg makkelijker via de app op je smartphone, de omstandigheden van de aanrijding invullen, de schade meteen aan de verzekeraar melden, foto’s bijvoegen en als er een tweede partij bij betrokken is dan kan die gene via sms akkoord geven zodat er maar een digitaal formulier hoeft te worden ingevuld.

 

 

Voordelen
Hebt je de aangifte digitaal ondertekend, dan wordt die automatisch doorgestuurd naar je verzekeringsmaatschappij. Als je ook het e-mailadres van je verzekeringsagent invult, krijgt die meteen een kopie in zijn mailbox, waardoor hij mee het verloop van de schaderegeling kan opvolgen. En ook jijzelf ontvangt er een kopie van. Het gebruik van de digitale aangiftemogelijkheid verkleint het risico op onvolledige aangiftes die het gevolg zijn van het vergeten in te vullen van bepaalde gegevens in het nerveuze gedoe na een aanrijding. Bovendien komt de aangifte sneller toe bij de verzekeringsmaatschappij, zodat die vlugger het dossier kan afronden.

Google Play en App Store
De app is zowel voor de Android telefoons en voor de IPhone te downloaden.

Nog een tip
Wie voor de elektronische aangifte kiest, doet er toch goed aan om altijd een papieren aangifteformulier achter de hand te houden. Bij een ernstig ongeval raken smartphones soms zoek of beschadigd. Ook is het internet niet altijd ter beschikking.

Beeld: Shutterstock door: Piyawat Nandeenopparit | Powered by SendtGerelateerde berichten