Waarom is het kopen van bitcoins zo populair?Waarom is het kopen van bitcoins zo populair?

Waarom is het kopen van bitcoins zo populair? Je kan tegenwoordig geen nieuwspagina meer openen of je ziet een bericht over bitcoins. Maar waarom zijn deze zo populair en wat is een bitcoin nou precies?

Wat is een bitcoin?
Bitcoin is een virtuele munt, zeg maar een soort computercode waar mensen een bepaalde waarde aan hechten. In tegenstelling tot euro’s, dollars of welke andere klassieke munt dan ook, bestaat er dus geen fysieke bitcoin die je in je portemonnee kan stoppen. De bitcoin werd in 2008 bedacht door ene Satoshi Nakamoto, een programmeur of groep van programmeurs van wie we tot vandaag de ware identiteit niet kennen. In tegenstelling tot de klassieke munten zoals o.a. dollars en euro’s , wordt de bitcoin niet uitgegeven door één centrale bank. De munt wordt gecreëerd door de gebruikers speciale computercodes te laten ontcijferen op een centraal systeem waarop iedereen is aangesloten. Dit noemt men de blockchain.

Waarom is de munt zo populair momenteel?
Dat de bitcoin zo gewild is heeft meerdere redenen. Door de aanhoudend lage rente zijn steeds meer beleggers bereid om hun kans te wagen met een alternatief waar meer risico’s aan kleven, maar dat hen ook meer kan opleveren. Het zijn niet alleen de particuliere beleggers die hier wel brood in zien, ook grote bedrijven zien grote voordelen. Ook doordat er veel vraag is naar de bitcoin ontstaat er schaarste en daardoor gaan de prijzen omhoog.

 

 

Is het veilig?
Beleggen is nooit zonder risico, het blijft een gok of een aandeel omhoog of omlaag gaat. De bitcoinis ondanks zijn populariteit nog steeds geen algemeen aanvaard betaalmiddel. Hierdoor is de toekomst van de cryptomunt nog steeds onzeker.

Hoe kan ik er in beleggen?
Voordat je Bitcoins kunt verzamelen, heb je een digitale portemonnee nodig. Daarin worden je Bitcoins bewaard. De makkelijkste manier om vervolgens Bitcoins te verkrijgen, is door ze te kopen met euro’s. Ga altijd met een betrouwbare partij in zee. Laat je goed informeren en als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het meestal ook. Omdat ze niet wordt uitgegeven door een centrale bank of een erkend uitgever van elektronisch geld, valt de bitcoin evenmin onder enig toezicht. Sommige beleggers zien dat misschien als een pluspunt. Maar wie er zich aan waagt moet wel beseffen dat hij daardoor zijn geld kwijt is als het fout loopt.

Beeld: Shutterstock door: Parilov | Powered by SendtGerelateerde berichten