Vogelpoep op de auto? Lees hier waarom je deze meteen moet schoonmakenCalendar

Wacht niet te lang, vogelpoep is schadelijk voor de lak

Je kent het wel, je wilt de auto pakken en ziet vogelpoep op de auto zitten. Heel vervelend en niet het meest favoriete klusje maar het is belangrijk dat je het er meteen afhaalt. Buiten het feit dat het er niet echt fris uitziet is het ook nog eens heel slecht voor de lak van de auto.
Zeker bij de donkere lakkleuren zal het effect heel zichtbaar zijn.

Zuren tasten de lak aan

Doordat in vogelpoep bepaalde zuren zitten zal dit de lak meteen aantasten. Hoe langer je het laat zitten hoe erger de lak wordt beschadigd. Vooral de poep van duiven en meeuwen zul je snel zien op de auto omdat dit nou eenmaal de vogels zijn die je vooral in stedelijk gebied veelvuldig aantreft.

Hoe vogelpoep te verwijderen

Pak een emmer met lauwwarm water en het liefst een grote zachte spons en anders een doekje, laat deze vol met water gezogen even op de vogelpoepplek liggen zodat deze goed kan inwerken. Zeker als de vogelpoep al langer op de auto zit is dit heel belangrijk. Veeg dan voorzichtig de vogelpoep eraf. Het liefst zo min mogelijk wrijven.
Gebruik altijd veel water.

Wat te doen als de lak is aangetast?

Mocht de lak toch al zijn aangetast kan je het beste even langs een professioneel autopoetsbedrijf gaan, wellicht kunnen zij er nog iets aan doen.