Verzekeringen duur? Gebruik deze slimme tips om te besparen op je verzekeringenVerzekeringen zijn zoals de zorgverzekering en de WA-verzekering voor de auto verplicht. Maar wist je dat we per persoon veel meer verzekeringen hebben tot wel gemiddeld acht per persoon? Dat zijn er best veel en vaak zijn ze niet echt nodig of zijn ze simpelweg uitgebreider dan noodzakelijk. Tijd dus om eens al je verzekeringen onder de loep te nemen en te kijken of je kunt besparen op deze verzekeringen.

Slimme tips om geld te besparen

Betaal de premie jaarlijks, dit is meestal voordeliger.

Kies bij voorkeur voor een compleet pakket bij één verzekeraar.

Zorg dat je nooit oververzekerd bent, dit kost je veel geld.

Let ook daarbij op of je geen dubbele verzekeringen/dekkingen hebt.

Vergelijk elk jaar opnieuw.

Zorg dat je alleen verzekerd bent als je de kosten zelf niet kunt betalen.

Indien mogelijk verhoog dan je eigen risico.

Vaak is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan elke reis opnieuw afsluiten

Goed vergelijken

Met deze tips kan je flink geld besparen. Kijk al je verzekeringen eens kritisch na en kijk daarbij ook goed naar de aanvullende verzekeringen, heb je die echt nodig of kun je die ook (tijdelijk) uitzetten. Vaak kun je dit zelf online regelen.
Reken uit wat je bijvoorbeeld wat de jaarlijkse tandartskosten zijn en wat je per maand betaald voor een aanvullende tandartsverzekering. Heb je een gebit dat niet meer nodig heeft dan de jaarlijkse controle? Dan is het zonde om een extra aanvullende verzekering te nemen.
Maak jij bijna nooit gebruik van zorg? Dan is het misschien beter om je eigen risico te verhogen. Dit kan je zomaar € 25,- per maand schelen.
Ook bij autoverzekeringen gebeurt het vaak dat je oververzekerd bent. Zeker als je auto wat ouder is en de dagwaarde wat lager hoef je geen volledige dekking te hebben. Een WA-verzekering is dan veel voordeliger.
Zorg dat je deze check elk jaar weer uitvoert. Vergelijk ook de verschillende verzekeraars met elkaar voor een betere prijs.

Beeld: Shutterstock | Powered by: Sendt