Verveel je wel eens thuis? Met deze 15 leuke tips hoeft dat niet meerHeb je net iets minder te doen nu? Nog steeds geen reden om je te vervelen. Deze 15 dingen kun je altijd doen én ze zijn bijna allemaal gratis.

1. Besteed extra tijd aan je huisdier
Je huisdieren verdienen het; wat extra aandacht, extra speeltijd en gewoon even samen op de bank, in de tuin of een wandeling met de hond. Uit onderzoek blijkt dat je gelukshormonen en die van je huisdier omhoog gaan als je met ze speelt of knuffelt.

2. Een Spa dagje thuis
Vakantie, dat is volop ontspannen, en je hoeft niet eens de deur ervoor uit. Plan een hele dag me-time met een lekker ruikend badje, mani- en pedicure et cetera. Verzorg jezelf eens goed.

3. Verander je interieur
Je hoeft niet meteen alles af te breken en te schilderen, doe kleine dingetjes. Verplaats eens een paar meubelen, haal iets weg, voeg een nieuw stuk toe. Leef je uit.

4. Experimenteer met koken
Daag jezelf uit: Probeer lekker te koken met enkel dingen die je in huis hebt. Experimenteren met verschillende ingrediënten kan zo leuk zijn en wie weet ontdek je wel een smaakcombinatie die overheerlijk is!

5. Hou een grote schoonmaak
Het weer is herfstig, tijd voor een grote schoonmaak! Kasten uitmesten, de zolder opruimen, de gordijnen wassen. Geen idee hoe je eraan moet beginnen? Begin met een to-do lijstje en vink alles af dat schoon is.

6. Haal de bordspellen te voorschijn
Niets leukers dan een spelletje Monopolie of vier op een rij, pure nostalgie! Of maak gewoon je eigen spel! Koppel er een prijs aan: de winnaar krijgt een koekje, de verliezer moet afwassen.

7. Leer een vreemde taal
Ga je regelmatig op reis of ben je gewoon geïnteresseerd in een bepaald land? Leer de taal. Een vreemde taal leren houdt je hersenen bezig én wie weet komt het ook nog wel van pas. Extra talen zijn altijd een pluspunt.

8. Haal de foto albums te voorschijn.
Heerlijk nostalgisch, zo’n namiddag door je oude fotoboeken bladeren. Van toen je zelf nog een kind was, of van jullie eerste vakantie als gezin. Wedden dat er heel wat prachtige herinneringen naar boven komen?

9. Lees eens een boek
Ligt er al weken of zelfs maanden een goed boek stof te vangen op de kast? Kruip in de bank met een kop koffie of thee en laat je helemaal meeslepen in het verhaal. Of misschien ben je op zoek naar een meeslepende roman, een waanzinnige thriller of een waargebeurd verhaal? Zo ben je uren zoet!

10. Ga sporten
Wie zegt dat je binnen niet kunt sporten? Zwemmen, voetballen of volleyballen is misschien niet zo’n goed idee. Maar online vind je honderd-en-een video’s voor een stevige work-out. Haal wat blikken uit de kast en train je armen, of doe dagelijks een paar squats voor de billen. Wie het liever rustiger aandoet, kan natuurlijk ook een paar yoga-oefeningen doen. Genoeg te kiezen!

11. Indoor picknick
Een picknick, dat is altijd een goed idee! En je hoeft er niet eens voor naar buiten. Schuif de tafels en stoelen aan de kant, leg een zacht dekentje op de grond, maak al het eten klaar en picknicken maar. Smakelijk!

12. Bingewatch je favoriete serie
Je vindt tal van goede films en series, alleen ontbreekt het ons soms aan tijd om ze allemaal te kijken. Leg je languit in de zetel met een grote zak chips – of groentestengels met yoghurtdip als gezond alternatief – en geniet.

13. Doe een online cursus
Fotografie, patisserie, zelf kleren maken, … Er bestaan heel wat cursussen die je gewoon digitaal kunt volgen. Als je toch niets anders te doen heb, maak dan gewoon werk van je grote passie. En iedereen weet: iets niets leren, dat geeft je heleboel energie!

14. Sterrenkijken
Na een mooie heldere dag sterrenkijken! Leg je op een dekentje en kijk naar de lucht, misschien herken je wel een dierenriem. Niet zo’n sterrenkenner? Er zijn heel wat appjes die je daarbij kunnen helpen.

15. Begin eens aan de klusje die je altijd uitstelt
Klusjes zoals een lekkende kraan herstellen of de trapleuning een nieuw likje verf geven, stel je het liefst zolang mogelijk uit. Zelfs als je alle tijd van de wereld hebt, vind je wel iets anders om te doen. Maak er nú gewoon werk van, zodat je nadien alleen nog maar leuke dingen kunt doen.

Beeld: Shutterstock | Powered by Sendt