Vaatwasser inruimen. Wat is beter? Wel of niet voorspoelen?Tips voor de vaatwasser

Het blijft een onderwerp van discussie binnen bijna elk huishouden, spoel je nu wel of niet de vuile vaat af voordat je het in de vaatwasser zet? Naast wie de vaatwasser in- en uitruimt blijft dit een terugkomende vraag. Maar hoe krijg je nu het beste resultaat? Navraag bij de grote fabrikanten leert dat het allerbeste resultaat verkregen wordt als de vaat niet wordt afgespoeld. Hoe kan dit zou je denken. De producten zoals vaatwastabletten doen hun werk beter als de vaat nog vuil is; dat komt omdat de werkzame bestanddelen zich hechten aan het vuil en zo hun werk doen. Als de vaat dus té schoon is zal het minder goed werken.

Verstoppen voorkomen

Het is natuurlijk wel belangrijk dat de grotere etensresten eerst van de borden en schalen gehaald worden zodat die stukken de vaatwasser niet verstoppen met alle extra kosten van dien. Bij flink aangekoekte schalen zoals die van lasagne is het wel handig om deze even in te laten weken. Let op bij kwetsbaar glaswerk dat deze soms beter even met de hand afgewassen kunnen worden.

Last but not least;

Vergeet ook niet regelmatig de vaatwasser zelf even schoon te maken met speciale machinereiniger en vergeet hierbij het filter ook niet even in een sopje met warm water te zetten.

Bron: Flaironline.nl | Beeld: Shutterstock | Powered by: Sendt