Uitgekeken op je keuken? Geef de keuken een nieuwe look zonder verbouwing!Een nieuwe keuken zonder verbouwen

Wanneer je keuken er een beetje gedateerd uitziet maar nog wel helemaal goed is en je wilt niet meteen een hele nieuwe keuken is het ook mogelijk om met deze handige tips je verouderde keuken in korte tijd en voor een leuk budget een 'make-over' te geven. Voor deze metamorfose heb je ook geen dure klusjesman nodig, ben je een beetje handig dan kan je dit vaak zelf al.

Geef je keukenkastjes een nieuwe kleur

Heel bepalend voor de keuken is de kleur van de frontjes van de kastjes. Vooral bij de wat gedateerde keukens is dit al snel een klus waarbij je veel resultaat oogst als je die in een andere kleur schildert of beplakt met speciale folie. Check wel goed wat de ondergrond is voordat je begint.

Vernieuw of vervang je keukentafel en stoelen

Ook hier heb je twee opties, je koopt een nieuwe set of je geeft de oude set een frisse en hippe kleur! Zet een paar mooie windlichten of een trendy vaas met paar pluimen op tafel en je hebt al heel snel een heel andere look.

Vervang de keukenkraan

Na verloop van tijd gaat de keukenkraan er door kalkaanslag en intensief gebruik er minder mooi uit zien. Vervang deze door een kraan die goed past bij de stijl die je in je hoofd hebt. Tegenwoordig zijn kranen echt niet alleen meer praktisch maar kunnen deze ook erg mooi en trendy zijn.

Vervang bovenkastjes door planken

Indien het mogelijk is zou je ook een paar bovenkastjes weg kunnenhalen. Het is wel wat meer werk maar het effect is dan ook groter. Op de lege plek hang je dan een aantal mooie planken waar je mooiste servies of mooie potten en pannen op kunnen staan.

Accessoires en planten

Mooie potten met planten en kruiden geven de keuken snel en makkelijk een heel andere look. Een paar potjes met keukenkruiden bij elkaar staat erg leuk. Ook andere items zoals mooie kookboeken, een trendy vuilnisbak en een mooi rekje voor de afwasborstel, en het schuursponsje zorgen voor een heel andere keuken.

Vervang de verlichting

Het vervangen van de lamp boven de keukentafel voor bijvoorbeeld een mooi industrieel of rotan exemplaar doet heel veel voor het moderner maken van de keuken. Plaats bij voorkeur een dimmer zodat je lamp op elke gewenste sterkte kan laten branden, wat sterker als je aan het werk bent, wat meer gedimd als een gezellig etentje hebt. Ook op andere plekken in de keuken kan sfeerverlichting veel doen.

Raamdecoratie

Die oude gordijntjes of lamellen kunnen heel goed vervangen worden door bijvoorbeeld jaloezieën of shutters in een kleur die goed bij de keuken past. Zorg in ieder geval voor dat het makkelijk schoon te maken is, dat is wel zo praktisch in een keuken!