Tips om te besparen op jouw huisdier!Huisdieren zijn voor veel mensen onderdeel van het gezin en dus echt onmisbaar! Maar buiten dat ze veel liefde, blijdschap en geluk opleveren kosten ze ook veel geld. Bijvoorbeeld: Voer, speelgoed, mand en snacks. Dat zijn enkel nog de basis dingetjes maar stel je voor je huisdier wordt plots ziek. Verschrikkelijk natuurlijk en het kost een hoop geld. Wij hebben voor jullie een paar tips om toch te kunnen besparen op jouw huisdier zonder dat ze er onder lijden!

Voeding

Heel veel mensen willen hun huisdier natuurlijk de beste voeding geven. Duur voeding is niet altijd beter. Als je toch wilt besparen op jouw huisdier zijn voeding is het een optie om duur voer te mengen met goedkoper voer. Hierdoor bespaar je toch al kleine beetjes. ook kun je de volgende keer misschien groter inkopen. Vaak zijn grotere zakken voer in verhouding goedkoper dan kleinere. één andere manier is om goed op te letten op aanbiedingen of jouw voer prijs te vergelijken bij andere dierenwinkels/speciaalzaken.

Dierenartskosten

Door te zorgen dat jouw huisdier ieder jaar zijn/haar entingen en ontworming krijgt kan dit al een hoop dierenarts kosten schelen. Hierdoor voorkom je dat hij/zij minder snel ziek wordt.

Speeltjes

Speeltjes zijn vaak behoorlijk duur en voor je het weet zijn ze alweer kapot. Door goed op aanbiedingen te letten of je dieren speeltjes bij goedkopere winkels te kopen bijvoorbeeld: Action bespaar je al een hoop. Ook kun je misschien zelf wat dingen bedenken als speeltje. Honden vinden het vaak al leuk om bijvoorbeeld met een dichte fles te spelen. Let hierbij wel op dat ze niet in de plastic dop gaan bijten dit kan gevaarlijk zijn.

Huisdierenverzekering

Door je huisdier te verzekeren kan het een hoop kosten op eventuele dierenartskosten schelen. Wel loont het vaak om jouw huisdierenverzekering te vergelijken met andere. Dit kun je gemakkelijk doen op vergelijking sites.

Aanschaf halsband, riem, mand en voerbakken.

Veel spullen die je nodig hebt voor jouw huisdier kun je regelmatig ergens in de aanbieding vinden. Door goed op te letten waar je deze spullen het goedkoopste kan kopen kun je al en hoop besparen zonder jouw huisdier hier te kort mee te doen. Soms is het ook een optie om misschien even wat rond te gaan neuzen op tweedehandssites. Heel vaak zijn deze spullen nog zo goed als nieuw. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat het uiteindelijk toch niet past.

Aanschaf huisdier

De aanschaf van een huisdier kan behoorlijk duur zijn. Als je wilt besparen op aanschaf kosten van een huisdier zou je eens een kijkje in het asiel kunnen nemen. Zo geef je zo een beestje een heel nieuw leven en bespaar je ook nog is op de aanschaf kosten.

Bron: Bespaarinfo.nl | Beeld: Shutterstock | Powered by Sendt