Tips om snel geld te besparenEigenlijk is geld besparen heel makkelijk. Lees de onderstaande tips door en wellicht hou je dan wel geld over aan het einde van de maand.

1. Check je verzekeringen
Het kan namelijk dat je ‘dubbel verzekerd’ bent. Zorgkosten die onder je reisverzekering én je zorgverzekering vallen bijvoorbeeld. Of rechtsbijstand die onder je rechtsbijstandsverzekering van de auto valt, maar ook onder je gezinsrechtsbijstandsverzekering met verkeersdekking.

2. Vergelijk abonnementen
Hebben jij en je partner – of het hele gezin – dezelfde mobiele provider? Check of jullie in aanmerking komen voor groepskorting. Of combineer je televisie-, telefoon- en internetabonnement met je mobiele abonnement.

3. Overstappen van energieleverancier
Want het is écht zo gepiept en kan een aardige besparing opleveren. Controleer wel eerst de afloopdatum van je contract, want als je ‘te vroeg’ overstapt moet je waarschijnlijk een opzegvergoeding aan je huidige leverancier betalen.

 

 

4. Verlanglijstje bijhouden
Veel webshops hebben tegenwoordig de mogelijkheid om een verlanglijstje of wishlist bij te houden. Zet hier de dingen op die je écht graag wilt hebben en check zodra de sale begint of ze zijn afgeprijsd. Dat scheelt heel wat euro’s en scrollen door de hele collectie.

5. Minder shoppen
Een paar maanden niet shoppen klinkt niet leuk, maar dat kan het wel zijn. Bijvoorbeeld als je een kledingruilavond met vriendinnen organiseert. Of alleen iets nieuws koopt als je het écht hebt verdient (nadat je een grote klus op werk hebt afgerond bijvoorbeeld).

6. Bewust boodschappen doen
Doe nooit boodschappen als je honger hebt en maak áltijd van te voren een lijstje. Het liefst voor de hele week. Zo voorkom je dat je dingen koopt die je nog in de kast had staan. En kun je een (goedkope) grootverpakking voor verschillende gerechten gebruiken.

7. Cadeau-idee
Geef je altijd een gezamenlijk cadeau met je vriendengroep of familie? Spreek af dat jullie voortaan een bedrag voor ieders verjaardag in een potje doen in plaats van een cadeau. Zo kun je later ‘gratis’ met elkaar uit eten of een weekendje weg.