Tips om je oven schoon te krijgen. We hebben ze op een rijtje gezetDit is een klusje waar bijna iedereen wel tegenop ziet, zeker als het al langere periode niet gedaan is. Maar met deze tips krijg je weer een brandschone oven.

Begin met de ovenrekken
Ovenrekken zijn niet het meest eenvoudig om schoon te maken maar ze zijn vaak wel heel vies. Haal de rekken er uit en leg ze in een bad of teil met daarin warm water en een kleine hoeveelheid, wasmiddel, baking soda of een goede ontvetter in. Laat de rekken een paar uur in het water weken en daarna zal je zien dat het overgebleven vuil er met een sponsje eenvoudig af te halen is.

Vergeet de draaiknoppen niet
Als het mogelijk is haal dan de knoppen eraf zodat je niet alleen de knoppen maar ook eronder goed kan schoonmaken. Laat de knoppen, wanneer ze erg vuil zijn, even weken in een sopje met afwasmiddel. Droog de knoppen goed af voordat je ze weer terug zet.

Glazen kookplaten weer schoon
Aangekoekte resten op een glazen kookplaat krijg je er makkelijk af met een simpel scheermesje. Doet dit wel met beleid om krassen te voorkomen.

Stofzuig kruimels op
Het snelste om losse kruimels uit de oven te halen is een stofzuiger gebruiken. Haal de stang van de slang en zuig de kruimels eenvoudig op.

Gebruik een kwastje
Om goed bij hoekjes en gaatjes te kunnen, kan je een klein kwastje gebruiken om de kruimels te voorschijn te vegen zodat ze makkelijk opgezogen kunnen worden.

Last but not least; de binnenkant
Gebruik voor de binnenkant een speciale ontvetter. Laat deze zo lang mogelijk inwerken en veeg daarna af met een keukenpapiertje. Pak daarna een doek met schoon water en veeg al restje weg. Zorg dat dit helemaal verwijderd wordt.

 

Bron: Kookfans.nl | Beeld: Shutterstock | Powered by Sendt