Thuis uit eten. Een nieuwe trend?Tips om dit thuis uit eten net zo luxe te maken als in een restaurant

Uit eten gaan met vrienden of familie, wie vindt dat nu niet gezellig? Vooral in de herfst- en wintermaanden gaan we vaker uit eten. Zeker in deze tijd is dat soms een uitdaging. Je ziet nu veel dat mensen minder vaak uit eten gaan in plaats daarvan laten we vaker eten bezorgen, maar het thuis luxe uit eten gaan is bezig met een flinke opmars.

Meer aandacht voor luxe etenswaren

Feitelijk is thuis uit eten natuurlijk onmogelijk maar hiermee wordt bedoeld dat consumenten uitgebreider, luxer en langer thuis eten. Je creëert hierbij de sfeer van een restaurant. Daarbij wordt duurder gegeten en ook aan de aankleding en de welbekende restaurant sfeer wordt meer aandacht en geld besteed.
Deze trend is natuurlijk een duidelijk gevolg van de Coronacrisis. Mensen besteden daardoor meer geld aan hun huis en tuin en dus ook aan luxer eten en de aankleding.
Overduidelijk is dat er meer wordt genoten van luxe en uitgebreid dineren in eigen huis.

Hype of blijvertje?

Voor restaurants is de thuis eet trend natuurlijk niet gunstig. Trendwatchers schatten in dat het thuis uit eten gaan geen kortstondige hype zal zijn . Zij denken wel dat mensen gewoon weer vaker uit eten gaan in een restaurant zodra de Coronacrisis voorbij zal zijn.
Daar heb je immers geen afwas en het is toch meer een gezellig avondje uit dan thuis dineren.

Tips voor dat echte restaurant gevoel thuis.

Hoe krijg je nu dat echte restaurant gevoel thuis? De supermarkten zien door deze trend de omzetten van luxe eten en alles wat daar bij hoort aanzienlijk stijgen. Vaak staan in de supermarkt de luxe etenswaren gegroepeerd of is er zelfs een speciale afdeling voor zoals bijvoorbeeld een sushibar. Ook de speciaalzaken zoals traiteurs zien een duidelijke stijging. Daar kun je de heerlijkste etenswaren kopen en vaak kan je deze zo kant en klaar op tafel zetten. Wat betreft de aankleding van de eettafel zijn er diverse webshops en winkels die gespecialiseerd zijn in luxe serviezen, glaswerk en natuurlijk prachtige tafelkleden en servetten om thuis hetzelfde luxe gevoel te krijgen als in een restaurant. Mooie kandelaars met kaarsen en gedimd licht maken het helemaal af.

Beeld: Shutterstock | Powered by: Sendt