Streeploos ramen lappen: hoe doe je dat?Bijna niets zo vervelend als je ramen lappen en er daarna achter komen dat er strepen zijn achtergebleven. Streeploos ramen lappen: hoe doe je dat?

Het regelmatig schoonmaken van je ramen en kozijnen is niet alleen fijn voor het aanzicht. Het bevorderd ook de levensduur van het verf en voorkomt kalkaanslag op de ramen.

Allereerst haal je je vensterbank leeg en neem je de kozijnen af met een doekje met wat allesreiniger.

Daarna begint ramen wassen: maak een sopje en voeg een in vieren gesneden rauwe ui toe, dat ontvet en voorkomt strepen. Met een inwasser of een sponsje en je sopje kun je in de aanval!

 

 

Nadat je je ramen hebt natgemaakt met je inwasser of spons is het tijd om de randen langs het raam en de kozijnen te drogen. Dit kun je het beste doen door met met een trekker met een goed rubber zigzaggend van boven naar beneden te bewegen. Let op: Als er oneffenheden of scheurtjes in het rubber zitten, krijg je strepen.

Vervolgens kun je met een spons of doekje langs de onderkant van het raam om het kozijn schoon en droog te maken.

Ten slotte maak je nog het vensterbank schoon. De gouden tip hierbij is: vliegenpoep verwijder je moeiteloos als je het afneemt met wat koude thee. Door een bepaald zuur in de thee komen de vliegen ook niet meer terug.

Bron: nu.nl | Powered by: Sendt