Stinkende kattenbak in huis? zo ruik je hem minder
Calendar

Katten mensen weten maar al te goed wat er bedoelt wordt. Last van een stinkende kattenbak in huis? Wij hebben tips hoe de geur in je huis minder wordt!

Voer
Het voer van je kat is heel belangrijk! Dit kan heel veel invloed hebben op de geur van zijn ontlasting. Katten kunnen eiwitten heel goed verteren. Door op te letten wat je jouw kat te eten geeft kan het een enorme last van de geur wegnemen. Ook produceert de kat minder poepjes als de kat eten met veel eiwitten krijgt.

Baking soda
Een vaak voorkomend product. Baking soda! Als je een klein laagje onder het kattengrind legt, wordt de geur nog beter geabsorbeerd. Zo heb je nog minder kans op een stinkende kattenbak.

Bijhouden en boenen
Het is heel belangrijk om de kattenbak elke dag te checken en uitwerpselen met een schepje weg te gooien. Hierdoor geef je ze geen kans om nog erger te gaan stinken. Het is ook heel belangrijk om de kattenbak elke week te verschonen en hem even te soppen. Als je dit niet doet heb je grote kans dat de stank in de bak trekt en dan kom je er niet meer vanaf! Pas wel op bij het boenen van de kattenbak op krassen. Als er krassen in uw kattenbak zitten kun je het beste een nieuwe aan schaffen. De geur trekt namelijk in de krassen en dan kom je er niet meer vanaf. Let daarom goed op bij het boenen dat je iets gebruikt wat geen krassen kan veroorzaken. De geur kan hier namelijk in komen te zitten en dan kom je er niet meer vanaf.

 

 

Kattenbakvulling
Je hebt heel veel verschillende merken en maten kattenbakvulling. Sommige merken absorberen niet goed. Hierdoor blijft het vochtig en blijft de stank in huis hangen. Dit komt voornamelijk voor bij goedkopere soorten kattenbakvulling. Een oplossing zou kunnen zijn om te switchen van kattenbakvulling.

Kattenbakdeodorant
Wist je dat er speciale kattenbak deodorant bestaat. Deze zorgt er voor dat een groot deel van de vieze geurtjes neutraliseren. Dit kan een oplossing zijn voor jouw stinkende kattenbak! Je hebt ze in een poedervorm of sprayvorm.

Filter
In de meeste kattenbakken zit een geurfilter. Deze zit er om vieze geurtjes tegen te gaan! Hij werkt alleen goed als je de filter ook regelmatig vervangt. Deze kun je gemakkelijk in de meeste dierenwinkels wel kopen.

Bron: rtlnieuws.nl
Beeld: Shutterstock