Schoonmaaktips voor een schone en opgeruimde badkamer. Wij hebben zeEen schone en opgeruimde badkamer die ook nog eens heerlijk ruikt. Wie wil dat niet? Veel werk? Niet als je onze tips gebruikt.

Kranen zonder kalkaanslag
Wanneer je kranen dof geworden zijn door de kalkaanslag kan je natuurlijk een ontkalker gebruiken maar ook schoonmaakazijn werkt heel goed. Laat het even goed intrekken en daarna kan je het gewoon met lauw water afspoelen De kranen glimmen weer als nieuw. De douchekop is eenvoudig kalkvrij te krijgen door deze los te halen, indien mogelijk, en even in water met ontkalker te leggen. Kan je deze niet los halen, maak dan een plastic zak vast met een elastiek met daarin ontkalker aan de douchekop. Ook weer goed spoelen daarna.

Vieze voegen
Voegen tussen tegels worden snel vies. Er bestaan speciale schoonmaakspullen voor maar wat zeker heel handig én snel is zijn de speciale stiften die je kunt gebruiken zodat de voegen weer mooi wit worden.

Schimmel- en vochtplekken
Omdat de badkamer nou eenmaal een vochtige ruimte is krijg je als snel vocht en weerplekken op het plafond of stucwerk. Er zijn voor dit doel speciale sprays te koop. Spray de plekken in en laat het minimaal een half uur intrekken. Daarna even afnemen met een vochtige doek en de plek is weg.

Organiseer je spullen
Veel losse spullen in de badkamer staat niet alleen snel rommelig maar ze moeten ook allemaal schoon gemaakt worden. Stop toiletspulletjes bijvoorbeeld in een leuk mandje. Doe dit voor iedereen apart zodat ieder zijn of haar eigen mandje heeft. Zorg er ook voor dat het afvalemmertje om de dag geleegd wordt.

Vies bad
Een bad met daarin een vieze aanslag ziet er niet erg uitnodigend uit, gebruik hiervoor een niet te agressief product en laat het desnoods een dag intrekken. Spoel goed na met lauwwarm water en droog het eventueel na met een oude theedoek.

Bron: Schoonmakenmetmarja.nl | Beeld: Shutterstock | Powered by Sendt