Schonere lucht in huis zorgt dat je minder snel verkouden wordtSchonere lucht in huis ervoor zorgt dat je minder snel verkouden wordt

Schonere lucht in huis zorgt dat je minder snel verkouden wordt. Er zijn nog meer voordelen aan het hebben van een schonere lucht in huis. Welke dat zijn lees je hier.

In de herfst en winter én in deze tijd helemaal, zitten we veel binnen. We bakken en koken, we branden kaarsen en we wassen en drogen onze was in huis. Dit zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit in huis achteruit gaat. Je kan daardoor allerlei gezondheidsproblemen krijgen zoals allergieën, slaapproblemen, je minder fit voelen en ook ben je vaker verkouden. Schonere lucht in huis zorgt dat je minder snel verkouden wordt. Maar waar moet je op letten?

Laat je huis goed doorluchten
Zet minimaal een kwartietje per dag de ramen open in de woonkamer, slaapkamers en de keuken. Voor de slaapkamer geldt dat je het beste met het raam open kan slapen. Kan dit niet of is het simpelweg te koud, zet dan het raam in de slaapkamer minimaal een half uur per dag open. Wanneer je ramen tegen elkaar open zet heb je het meeste effect. Sommige ramen zijn voorzien van een ‘stormstand’, laat de ramen zoveel mogelijk op deze stand staan gedurende dag.

Zet planten neer
Planten zuiveren de lucht in huis, hierbij geldt, hoe meer planten je hebt des te beter wordt de lucht gezuiverd. Bepaalde planten zoals Goudpalm, Blauwvaren, Monstera, Klimop en Sanserveria zijn het beste in het zuiveren van de lucht.

Maak regelmatig schoon
Het klinkt als een cliché maar goed je huis schoonmaken is belangrijk om de lucht schoon te houden. Stofdeeltjes verzamelen zich overal in huis en zorgen voor een onzuivere lucht. Neem deze wekelijks af met een vochtige doek. Vergeet ook niet de binnenkant van de ramen te lappen.

Was buiten drogen of in de wasdroger
Wanneer je natte was binnen ophangt om te drogen komt er veel vocht in huis. Dit is ook schadelijk voor de gezondheid. Doe je dit toch, zet dan de verwarming even aan.

Gebruik altijd de afzuigkap
Gebruik de afzuigkap altijd wanneer je gaat koken of bakken. Door koken komt er veel schadelijk fijnstof in de lucht. Zorg er ook voor dat de filters in de afzuigkap regelmatig worden vervangen of gereinigd.

Brand niet teveel kaarsen
Hoe gezellig ook in deze tijd, brand niet teveel kaarsen tegelijk. Dit geldt zowel voor geurkaarsen als de gewone kaarsen. Zet bij voorkeur een raampje op een kier als je kaarsen brandt.

Beeld: Shutterstock door: Krakenimages.comGerelateerde berichten