Poepbacteriën, dit zijn de smerigste plekken in je huisDe smerigste plek in huis is de binnenkant van je darmen. Maar daarbuiten is het ook vies. Snijplanken, kranen, doekjes, gootstenen en deurklinken: microbiologen vinden veel poepbacteriën op deze plekken in huis. In deze tijd is goede hygiëne belangrijker dan ooit!

De Amerikaanse Public Health and Safety Organization deed onderzoek bij 22 gezinnen en nam monsters van dertig plaatsen en gebruiksvoorwerpen.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt blijken geld, sleutels en het toetsenbord van de computer zo vies nog niet. Ook de mobiele telefoon en de afstandsbediening van de tv vallen mee.

In je keuken komen vaak de meeste poepbacteriën voor. We zijn voortdurend vuil aan het verplaatsen in onze eigen leefruimte. De kattenbak staat in de keuken. Na het poepen springt de poes op het aanrecht om kijken of er wat te eten valt, we wassen onze handen niet goed en de bacteriën blijven op de handdoek, de boodschappentas die overal heeft gestaan zetten we op het aanrecht en nog veel meer.

Maar poepbacteriën komen ook via vlees op ons aanrecht terecht. Soms komt het voor dat er sporen van poep op vlees worden aangetroffen. En hetzelfde geldt voor groenten en fruit.

 

 

Wat je eraan kan doen?
Gebruik verschillende snijplanken voor groenten, fruit en vlees. Vlees altijd goed bakken en je fornuis, koelkast en kraan vaak afnemen. En uiteraard meteen goed afwassen met water en zeep! En vergeet de gootsteen niet, dat is een echt broeinest.

Toch is die gootsteen niet het allerergst. Nee, het ergste is het vaatdoekje of de spons. Vervang doekjes daarom elke dag. En misschien overbodig, gebruik het doekje uit de keuken niet op de wc en andersom.
Sponsjes zijn nog erger dan vaatdoekjes. Deze krijg je van binnen namelijk niet droog. Wat dan wel? Een rol keukenpapier en reinigingspray.

 

Bron: Margriet.nl ,Quest.nl | Bron: Shutterstock | Powered by: Sendt